Ultima oră

Mini-Ştiri - Incendii la nutreţul animalelor din Boloteşti şi Sihlea

Ziarul de Vrancea
4 nov 2013 933 vizualizări
Un bărbat din satul Găgeşti, comuna Boloteşti, a solicitat duminică noapte sprijinul pompierilor după ce a observat că fanul din curtea gospodăriei a luat foc.

Veniţi rapid în zonă, pompierii din Vidra nu au mai putut salva cele 200 kilograme de fan. Pompierii au constatat că, cel mai probabil, cineva a dat foc intenţionat la fan. Alte două gospodării au luat foc ieri dimineaţă, şi în comuna Sihlea. Pompierii din Ramnicu Sărat s-au deplasat la locul incendiului şi au găsit două anexe gospodăreşti în flăcări. În ciuda intervenţiei pompierilor, ajutaţi de voluntarii de la situaţii de urgenţă, 12 tone de fan s-au făcut scrum. Intervenţia pompierilor a impiedicat propagarea focului la casele de locuit din apropiere. Şi pompierii din Focşani au intervenit duminică pe bulevardul Unirii din Focşani, unde, la subsolul unui bloc, au ars mai multe resturi menajere şi haine. Cel mai probabil, aici îşi făcuse cuib vreun boschetar. Datorită intervenţiei operative, incendiul a fost lichidat în limitele găsite, împiedicându-se propagarea flăcărilor la spaţiile de locuit, după cum transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. (R. M., D.C.)

Asistenţii se pot specializa

Asistenţii medicali se pot înscrie la cursul în specializarea de asistent medical comunitar ce urmează să fie susţinut de Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar. Înscrierile se fac pană pe 31 decembrie 2013, iar programul se adresează  asistenţilor medicali comunitari angajaţi în cadrul structurilor autorităţilor administraţiei locale, asistenţilor de pediatrie, de ocrotire, de obstretică ginecologie, de igienă/epidemiologie şi toate specializările asociate şi moaşelor, etc. Cursul se va finaliza prin susţinerea unui examen de certificare a competenţelor şi acordarea unui certificat de specializare. Taxa de participare este de 655 lei/participant. Preţul nu include cheltuielile de cazare, masă şi transport, acestea vor fi suportate de către fiecare participant. Cursul va începe din luna ianuarie doar dacă se vor înscrie un număr de minim 25 de participanţi în oricare dintre cele 3 locaţii, Bucureşti, Timişoara, Targu Mureş. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.