Ultima oră

Turul Vrancei Jitea rămane în arest

Ziarul de Vrancea
23 oct 2013 1355 vizualizări
Afaceristul vrancean arestat pe 9 martie în dosarul alcoolului produs şi distribuit ilegal nu scapă de arest. Ambele recursuri formulate de Liviu Jitea, atat cel cu privire la cererea de liberare condiţionată, cat şi cel la menţinerea măsurii arestului preventiv, au fost respinse luni.

Unul dintre dosare este cauza cu numărul 4494/91/2013, înregistrată iniţial la Tribunalul Vrancea, declinată ulterior Tribunalului Galaţi, care a respins cererea. Şi în dosarul în care Jitea a fost trimis în judecată alături de alţi 18 inculpaţi, judecat săptămana trecută de aceeaşi instanţă, Tribunalul Galaţi, magistraţii au menţinut măsura arestului preventiv ca temeinică. La ambele dosare, Jitea a declarat recurs, cauzele fiind soluţionate în cursul zilei de luni de acelaşi complet. (G. S.)

Protecţia Mediului caută consilier la Avize

Agenţia pentru Protecţia Mediului Vrancea vrea să angajeze un consilier clasa I, grad superior, în cadrul Serviciului Avize, Acorduri, Autorizaţii. Proba scrsiă a concursului are loc pe 6 noiembrie, de la ora 10.00, la sediul APM din strada Dinicu Golescu, Focşani, în timp ce interviul este programat pentru 8 noiembrie, ora 12.00. Cei interesaţi pot găsi bibliografia pe siteul apmvn.apm.ro. Informaţiile suplimentare se află la numărul 0237.217.542. (I. C.)


 „Ziua Porţilor Deschise” la Brigada 282 Infanterie Mecanizată

Focşănenii sunt invitaţi astăzi să participe la „Ziua Porţilor Deschise” la Brigada 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”. Acţiunea se organizează între orele 10.00 – 14.00 şi se încadrează în manifestările susţinute cu ocazia date de 25 octombrie cand militarii sărbătoresc „Ziua Armatei Romaniei”. Invitaţii vor putea vizita unitatea militară, vor vedea armamanetul şi tehnica de luptă din dotarea structurilor subordonate, precum şi un exerciţiu demonstrativ de drill-team. Drill Team-ul este o formaţie de militari care execută mişcări de instrucţie de front cu armă după un program prestabilit. (R. M.)

Cămătarul “Costel” a ieşit în arest după recursul de la Galaţi

Constantin Răduţă, zis şi “Costel”, este cel de-al doilea şi ultimul inculpat din dosarul cămătarilor liberat în urma recursului declarat împotriva deciziei de prelungire a măsurii de arestare. După ce a fost trimis în judecată, în stare de arest, alături de Liviu Lazăr, zis şi Jair, de Nicuşor Aroşiţei şi de Nicolae Remus Stancovici, judecătorii vranceni au decis menţinerea ca legală a stării de arest a lui Răduţă, pe 14 octombrie. La Curtea de Apel Galaţi însă, instanţa a admis recursul declarat de inculpatul Răduţă Constantin. “(…)  înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatului Răduţă Constantin, cu măsura obligării de a nu părăsi ţara. Dispune punerea în libertate a inculpatului”, conform încheierii de şedinţă din 21 octombrie. Răduţă este acuzat de cămătărie şi şantaj în dauna a nouă părţi vătămate şi a fost arestat în luna iunie. (G. SAVA)

Se caută şef serviciu beneficii la SPLAS

Serviciul Public Local de Asistenţă Socială (SPLAS) din subordinea Primăriei Focşani anunţă organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei de şef serviciu beneficii şi servicii sociale, clasa I, gradul I. Pentru a ocupa acest post, candidaţii trebuie să aibă, printre altele, studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă în domeniul asistenţei sociale. Potrivit informaţiilor publicate pe Monitorul Oficial, concursul se va organiza pe 19 noiembrie, de la ora 10.00, proba scrisă, şi pe 21 noiembrie, interviul, la sediul SPLAS din strada Ştefan cel Mare. Cei interesaţi trebuie să ştie că dosarele se depun pană pe 11 noiembrie, ora 15.00, la SPLAS, compartimentul personal, iar informaţii suplimentare se pot afla la 0237.233.632. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.