Ultima oră

Mărmureanu: Un cutremur de 7 în Vrancea nu va produce victime

Ziarul de Vrancea
13 aug 2013 1185 vizualizări
Directorul onorific al INFP spune că un cutremur de 7 din Vrancea nu poate produce pierderi de vieţi omeneşti.

 

"Eu aş spune că activitatea seismică de la începutul anului este mai mult decât normală şi chiar sub cea cunoscută până acum. Activitatea seismică în Vrancea este una cu multe cutremure şi aşa cum ştiţi, institutul nostru este conectat la tratatul de la Viena şi acolo avem materiale în fiecare zi. În fiecare zi în lume sunt peste 65 de cutremure cu magnitudinea de peste 4. Noi am avut un singur cutremur de 4.5 sau 4.2 puţin mai devreme, asta nu înseamnă că activitatea seismică este mai mare în acest an. Vreau să eliminăm toate poveştile că 2013, 13 şi alte poveşti de genul ăsta. Vrancea nu cunoaşte asemenea date, ea nu ştie matematică, fizică, geologie, nu ştie nimic. În următoarea perioadă în Vrancea nu pot fi cutremure catastrofale cu magnitudinea de peste 7. O magnitudine de peste 7 am trăit-o cu toţii, în 1986 şi în România nu s-a întâmplat nimic. Un cutremur peste 7 poate fi mai târziu atunci când Vrancea va fi cu energie. Tot timpul am susţinută că Vrancea atunci când are cutremure de până în 7 nu poate produceri pierderi de vieţi omeneşti. Nu mă interesează ce spun alţii. Noi suntem aici. Este o anumită responsabilitate pentru că noi am construit partea seismică pentru Cernavodă. După cutremurul din Japonia, institutul a fost solicitat de către Agenţia Atomică de la Viena să refacem calculele pentru Cernavodă. Iar rezultatele au fost foarte bune. Ce spun alţii, că le place să sperie lumea. Vrancea are un anumit tip de comportament şi este favorabil. Cutremurele sunt foarte adânci şi energia se repartizează pe o suprafaţă foarte mare", a declarat directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului. 


www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.