Ultima oră

Liderul Poştaşilor din Vrancea, plecat la Bucureşti la negocieri

Sorin Tudose
16 apr 2013 1111 vizualizări
Ionuţ Bercaru, liderul sindical al poştaşilor din judeţul nostru, a plecat la Bucureşti pentru a vorbi din nou cu conducerea Companiei Naţionale “Poşta Romană”, care au anunţat reducerea fondului de salarii.

Şefii de la centru au venit cu propunerea de a aduce acte adiţionale la contractele de muncă, acte care nu reprezintă altceva decat o concediere colectivă mascată, după cum spun poştaşii. Actele adiţionale vorbesc printre altele despre reducerea programului de lucru pentru factorii poştali din mediul rural, doar că o dată cu reducerea timpului efectiv de lucru se diminuează şi salariile. După cateva proteste şi o perioadă de acalmie iată că apele se agită din nou, spre nemulţimirea angajaţilor Poştei. “Chiar acum (ieri n.r.) sunt la Bucureşti prin împuternicirea poştaşilor pentru a-i reprezenta în faţa angajatorului. Din cate ştiu, la noi în Vrancea este un singur poştaş care a semnat actele adiţionale. În unele judeţe nu au s-au semnat deloc, în altele s-au semnat de mulţi poştaşi. Actele adiţionale vizează doar lucrătorii poştali din mediul rural într-o primă fază, dar se va ajunge şi în mediul urban mai devreme sau mai tarziu. În mod firesc, reducerea timpului de lucru vine şi cu reduceri salariale, lucru de neacceptat”, ne-a spus Bercaru. Rămane de văzut cum se va termina toată această poveste pentru că, din cate se pare, nu există cale ca angajatorul să se înţeleagă cu salariaţii. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.