Ultima oră

Seceta a secat Milcovul dintr-o sorbire

Ziarul de Vrancea
5 aug 2012 2535 vizualizări
Si alte rauri sunt aproape secate în zona de campie u vremea caniculară continuă şi în următoarele zile, potrivit meteorologilor

Pe măsură ce se apropie de zona de campie, raurile din Vrancea aproape că au secat ca urmare a peste două luni de lipsă de precipitaţii notabile. De la Sistemul de Gospodărire a Apelor Vrancea aflăm că nivelul apei pe rauri a scăzut foarte mult din cauza secetei, iar pe unele porţiuni a apărut fenomenul de sec. Raul Milcov prezintă zone de secare de la Odobeşti în jos, albia fiind ieri perfect uscată în zona podului de la intrarea în oraş. La fel s-a întamplat şi pe raul Putna, în satul Mirceşti, dar şi pe Şuşiţa, de la Campuri în jos. Din cauza temperaturilor ridicate şi a precipitaţiilor insuficiente, întreaga reţea hidrografică este serios afectată. Dacă nu plouă, atat panza freatică din fantani cat şi nivelul raurilor vor scădea şi mai mult. Localnicii sunt disperaţi, mai ales că raurile sunt o sursă de apă pentru irigaţii, pentru adăpatul animalelor şi alte nevoi gospodăreşti. Potrivit specialiştilor de la Staţia Meteorologică Focşani, în Vrancea ar putea ploua abia după data de 10 august. Ultimele precipitaţii au căzut în luna iunie, cand au fost înregistraţi doar 11 litri de apă în 30 de zile. Ce este şi mai grav, vremea caniculară continuă şi în următoarele zile. Meteorologii spun că arşiţa soarelui va persista în aproape toată ţara, iar disconfortul termic va fi foarte accentuat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 35 şi 40 de grade. Cerul va fi variabil şi vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului pe arii restrânse în vest, centru şi nord, iar noaptea izolat în restul teritoriului. Minimele termice vor fi de la 13...14 grade în depresiuni până la 25...27 de grade pe litoral şi în deltă. (C. MARIN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.