Ultima oră

Info pol: Doi copii au fost accidentaţi de maşini la sfarşitul săptămanii

Ziarul de Vrancea
27 mai 2012 1361 vizualizări
Minor de cinci ani a fost lovit de un Seat la Panciu, în vreme ce un alt băiat de 13 ani a fost rănit la Dumbrăveni

Un copil de cinci ani din oraşul Panciu a fost victima unui accident rutier produs vineri. Poliţiştii au stabilit că pe strada Nicolae Titulescu din oraşul Panciu, Constantin C., 55 ani, din municipiul Constanţa, în timp ce conducea un autoturism marca Seat a acroşat şi accidentat grav un copil lăsat nesupravegheat pentru puţin timp de către adulţi. Verificările au arătat că minorul a traversat strada prin loc nepermis şi fără să aibă capacitatea se se asigure, dată fiind varsta sa. Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, potrivit Poliţiei. Un alt accident asemănător a avut loc la Dumbrăveni. Pe E 85, Liviu-Ioan Z., 27 ani, din municipiul Botoşani, în timp ce conducea o maşină BMW  a accidentat un copil de 13 ani care a atravesat strada prin loc neprmis. Nici acest şofer nu consumase alcool, potrivit poliţişti. Victima a fost rănită uşor.

Şoferi de ocazie

Acţiunile efectuate de poliţişti la finalul săptămanii au scos la iveală alte infracţiuni rutiere. Vineri seara, pe DC 114  Focşani-Vanători, Amalia M., 18 ani, din comuna Tulnici, a fost depistată de poliţişti în timp ce conducea auto marca Skoda fără a poseda permis de conducere. Tanăra a declarat că autoturismul i-a fost încredinţat de proprietarul acestuia, Iulian C., 23 ani, din comuna Tulnici. Se pare că tanăra dorea să înveţe cum se conduce o maşină. Poliţiştii le-au întocmit celor doi dosare penale de cercetare. De asemenea, în Focşani, Dan P., din judeţul Neamţ, a fost găsit conducand un autoturism VW Golf fără a poseda permis de conducere. Totodată bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, aşa că s-a ales cu dosar penal. (Dan CHIRIAC)

Mini-Ştiri


Candidaţii se reclamă pe bandă rulantă


Poliţiştii vranceni au primit la finalul săptămanii mai multe sesizări electorale pe care încearcă să le rezolve. Astfel, la Pufeşti, Alianţa pentru Vrancea a reclamat faptul că i-a fost distrus un banner. “Încercăm să identificăm autorii în acest caz”, ne-a spus inspectorul Bogdan Toader, de la poliţia vranceană. De asemenea, la Milcovul, candidatul USL, viceprimarul Mihai Neaţă, a reclamat la poliţie că adversarii politici au montat mai multe bannere într-un spaţiu ilegal. Sesizări cu privire la distrugerea materialelor electorale au avut loc şi la Suraia, Racoasa, Campuri sau Soveja. (D. C.)


A căzut în gol în timp ce izola un bloc


Un tanăr din Focşani a fost victima unui accident de muncă în timp ce izola un bloc din municipiu. Poliţiştii focşăneni au fost sesizaţi că Valeriu B.,  24 ani, angajat al unei societăţi din localitate, a căzut de pe un schelet metalic de la o înălţime de peste doi metri, rănindu-se uşor. Acesta a fost transportat la Spitalul de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani pentru a primi îngrijiri medicale. Pe fir au intrat şi inspectorii de muncă. (D. C.)


S-a urcat băut în maşină şi s-a dus spre casă


Un bărbat de 50 de ani din Goleşti s-a ales cu dosar penal după ce a condus sub influenţa alcoolului. Acesta a fost depistat de poliţişti după un control de rutină în trafic pe 23 ianuarie, pe E85, în localitatea Goleşti. Stere Lepădatu a fost depistat la volanul unei autoutilitare şi a recunoscut că a consumat la serviciu un litru de vin după care a plecat la volan spre casă pentru că soţiei sale i-ar fi fost rău. Alcoolemia sa a fost, în urma recoltării probelor biologice, de 1,50 grame la mie în sange. (G. S.)



Bătaie la Bordeşti din cauza unui copil


Agresarea unui copil s-a lăsat cu trimiterea în judecată a agresorilor, după ce aceştia au răzbunat fapta. Elena Tocilă, de 34 de ani, Valerică Vărzaru, de 20 de ani, George Bălănică, de 23 de ani şi fiul primei inculpate, în varstă de 15 ani, toţi din Bordeşti, sunt acuzaţi de comiterea infracţiunii de lovire şi alte violenţe. Potrivit Parchetului de pe langă Judecătoria Focşani, incidentul a avut loc pe 13 decembrie, anul trecut, în Bordeştii de Jos. Conform anchetatorilor, fiul inculpatei ar fi fost lovit de un consătean şi, după ce minorul i-a spus mamei de incident, aceasta, împreună cu ceilalţi învinuiţi, au mers să se răzbune. Între cei patru şi victimă a izbucnit o ceartă în urma căreia femeia l-ar fi lovit pe Costel L. cu pumnul în zona capului. Victima susţine că a fost lovită şi de ceilalţi trei, inclusiv de minor care, în momentul în care bărbatul a căzut, l-a lovit cu piciorul în zona pieptului. Femeia a susţinut în faţa procurorilor că doar l-a împins pe Costel L. în momentul în care acesta a băgat mana în buzunar, unde ar fi căutat un briceag. Expertiza a dovedit în cazul minorului că acesta avea discernămant în momentul comiterii fapte, aşa că va răspunde penal, în cazul în care va fi găsit vinovat de comiterea faptei pentru care a fost trimis în judecată. (G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.