Ultima oră

Suedia a câştigat FINALA EUROVISION 2012, Romania pe locul 12. vezi video!

Ziarul de Vrancea
27 mai 2012 1424 vizualizări
Suedia, marea favorită la Eurovision 2012, s-a clasat pe primul loc în finala concursului desfăşurată sâmbătă seară la Baku, Azerbaidjan, cu piesa "Euphoria", interpretată de Loreen, fiind cea de-a cincea ediţie câştigată, de la succesul din 1974 când ABBA a cucerit publicul cu "Waterloo".

Reprezentanta Suediei a câştigat detaşat cu 372 de puncte, astfel că EUROVISION 2013 se va organiza în această ţară. Înainte de ediţia din acest an, Suedia a câştigat ultima oară concursul în 1999. Astfel, Suedia va prelua îndatoririle de gazdă a Eurovisionului pentru anul viitor. Pe locul al doilea în finala de la Baku s-a clasat Rusia, cu grupul celor şase "bunicuţe" Buranovskiye Babushki. Pe locul al treilea s-a clasat Serbia, reprezentată de Zeljko Joksimovic.

Manginga a fost votata de moldoveni

Trupa Mandinga, reprezentanta României la Eurovision 2012, s-a clasat pe locul al 12-lea în finala concursului. MANDINGA, care a interpretat piesa "Zaleilah", compusă de Costi Ioniţă, a obţinut 71 de puncte. România a primit punctajul maxim (12 puncte) de la Republica Moldova şi a fost pe locul al doilea în clasamentul Spaniei, cu 10 puncte, însă nu s-a mai regăsit pe primele trei poziţii (cu 12, 10 şi respectiv 8 puncte) în clasamentul unei alte ţări. Notele acordate în România au fost anunţate de Paula Seling, care a reprezentat România în concurs la ediţia din 2010 alături de Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi), la Oslo. Mandinga a urcat pe scenă cu numărul 14, în FINALA EUROVISION, ce a avut loc sâmbătă seară la Baku Crystal Hall, fiind transmisă în direct pe TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, de la ora 22.00.

Topul celor mai bune melodii romanesti la Eurovision

Potrivit agenţiei Mediafax, cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

 

Loren le-a adus marele premiu suedezilor

 

Pe locul al doilea în finala de la Baku s-a clasat Rusia, cu grupul celor şase "bunicuţe" Buranovskiye Babushki.


 

Iata evolutia trupei Mandinga la Evolution, clasata in final pe locul 12

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.