Ultima oră

Video!!!Asfalt proaspăt turnat, spart de muncitori pentru canalizare

Sorin Tudose
18 oct 2011 2168 vizualizări
Autorităţile se apără şi spun că lucrările erau prevăzute în proiectul de modificare a intersecţiei de la „Ceasul Rău”

Cîţiva muncitori au spart ieri asfaltul din dreptul Catedralei ortodoxe “Sf. Paraschiva” aflată încă în construcţie în centrul oraşului, asfalt care a fost pus cam anul trecut, fiind considerat deci nou nouţ. Asfaltul cu pricina a fost turnat în baza unui împrumut în valoare de peste 20 de milioane de lei făcut de primărie prin bănci străine, credit pe care-l vom plăti noi toţi, prin taxe şi impozite. La prima vedere totul pare făcut cum se obişnuieşte la noi în Romania: mai exact avem ani la rînd şosele de proastă calitate, într-un sfîrşit se asfaltează, pentru ca într-un interval foarte scurt de timp să vină unii să spargă asfaltul. Ba s-a uitat să se bage o conductă, ba nişte cabluri. Motive se găsesc, dacă e vorba de spart un lucru proaspăt făcut, imediat apar “Doreii”. Luaţi la întrebări, muncitorii au dat din colţ în colţ spunînd că nu ştiu prea multe şi ne-au trimis la plimbare. Reprezentanţii Primăriei Focşani spun că nu e vorba de o lucrare făcută în dispreţul banului public, dar una foarte necesară. “Lucrarea face parte din sistematizarea sensului giratoriu de la Ceasul Rău. Datorită lărgirii drumului dinspre Bulevardul Independenţei spre Bulevardul Unirii rămînea o «pastilă» în mijlocul drumului. Gurile de scurgere ale canalizării trebuiau aduse către bordură”, a declarat Dan Cazaciuc, purtătorul de cuvînt al Primăriei Focşani. Mai mult, acesta spune că lucrarea era prevăzută în proiectul de modificare a intersecţiei. “Lucrările au fost prevăzute încă de la început în proiect. Anul trecut s-a turnat un strat de asfalt de uzură pentru a se putea circula pînă la finalizarea lucrărilor. Nu puteam să lăsăm fîşia aceea neasfaltată doar pentru că urma să o spargem mai tîrziu”, a mai adăugat Cazaciuc. Ce-i drept, dacă porţiunea respectivă rămînea neasfaltată, autorităţile ar fi fost blamate că au lăsat treaba neterminată. Pe de altă parte, focşănenii se tot întreabă de ce se sparge asfaltul aproape imediat ce s-a turnat? Că doar de giratoriu se ştia de anul trecut. Cum o dai n-o nimereşti… Important este ca pe viitor să nu mai apară eventuale lucrări neprevăzute care să afecteze traficul rutier şi aşa dat peste cap de şantierul general din oraş. Reacţia muncitorilor la vederea reporterilor curioşi o puteţi vedea pe platforma web tv a ZdV. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ALIN, acum 4595 zile, 20 ore, 9 minute, 32 secunde
DOMNULE PRIMAR FACETI CEVA ODATA SI LUATI MASURI CA SA TERMINE CU SANTIERUL DIN FOCSANI. NU E NORMAL CA ACUM SA SE ASFALTEZE SI SAPTAMANA VIITOARE SA SE SPARGA IAR ASFALTUL PENTRU NU STIU CE LUCRARI. citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.