Ultima oră

Preotul Capelei Militare, supărat pe cei care anvelopează blocurile

Sorin Tudose
17 oct 2011 1756 vizualizări
Preotul Costică Popa, parohul de la Biserica Robescu (Capela Militară), era ieri supărat foc pe cîţiva muncitori care placau cu rigips lateralul blocului din dreapta lăcaşului de cult.

La ultimul etaj al imobilului, unde s-au montat schele de sus pînă jos, cimentul cade efectiv de pe perete în urma apei infiltrate. Preotul nici nu vrea să audă de promisiuni, mai ales că nu e la prima întîmplare de acest fel. “Chiar nu se putea să fie un pic mai organizaţi? Biserica este monument istoric, iar ei aruncă tot molozul de pe schelă, căzînd în curtea bisericii. Gardul de 30.000 de lei pe care l-am făcut este lovit de cimentul aruncat de pe schelă. Cînd s-a placat blocul din stînga bisericii la fel s-a întîmplat. Toate gunoaiele au fost aruncate în curtea bisericii noastre”, ne-a spus supărat preotul Costică Popa. La rîndul lor, cei care lucrau la anveloparea blocului spun că nu au ce face, dar că vor lăsa curat în urma lor. “La ultimul etaj a fost un incendiu acum un an-doi, iar pompierii au trebuit să folosească multă apă. Aceasta s-a infiltrat în perete şi, înainte de a-l placa, am constatat că tot cimentul a început să cadă. Îl vom da jos cu grijă şi imediat după, vom strînge molozul din curtea bisericii. Vom lăsă curat în urma noastră”, ne-a spus unul din reprezentanţii firmei care se ocupă cu anveloparea blocului. Preotul a chemat ieri mai multe autorităţi locale la faţa locului pentru a-l ajuta, dar toate şi-au declinat competenţa. Nu în ultimul rînd, părintele este supărat pe oamenii fără adăpost care stau pe lîngă biserică şi aruncă tot felul de deşeuri în curte. Scăpată ca prin minune de demolările comuniste, biserica a fost ctitorită în anul 1815 de către serdarul Costache Robescu şi este o adevărată bijuterie arhitectonică, ce înfrumuseţează bulevardul central al Focşaniului. După cum se ştie, lăcaşul este situat chiar între două blocuri turn. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.