Ultima oră

Comerciaţii de pe net, verificaţi de Protecţia Consumatorilor

Sorin Tudose
3 oct 2011 1250 vizualizări
La mijlocul lunii trecute cei de la Protecţia Consumatorilor au verificat şapte comercianţi vrînceni care îşi vînd produsele şi serviciile pe internet.

Credeţi că în mediul comercial online informarea este mai bună decît în magazinele tradiţionale? Nicidecum. Aceleaşi abateri pe care comisarii de la Protecţia Consumatorilor le găsesc la un restaurant sau la o alimentară au fost găsite şi în spaţiul virtual. “La un operator economic ce vinde prin intermediul site-ului centrale termice, boilere, cazane, calorifere şi panouri solare, s-a constatat informarea sumară asupra drepturilor conferite consumatorilor de OG 130/2000. Pe site se menţionează doar faptul că raporturile comerciale sînt reglementate de actul normativ respectiv. S-a constatat în special neinformarea consumatorilor privind dreptul de denunţare unilaterală a contractului, în termen de 10 zile , drept conferit de art. 7 din OG 130/2000”, se arată într-un comunicat de presă al OPC. Cele mai multe site-uri nu aveau în pagina de start o legătură către site-ul ANPC-ului, aşa cum este prevăzut de legislaţia în vigoare. “Avînd în vedere că în ţară comerţul online se dezvoltă tot mai mult, consumatorilor fiindu-le mult mai comod să apeleze la seviciile de acest tip, în acelaşi timp economisind atît bani cît şi timp, considerăm că aceste controale sînt utile atît pentru educarea operatorilor economici care practică un asemenea comerţ cît mai ales pentru protejarea consumatorilor”, se mai arată în comunicat. În final au fost aplicate 3 amenzi în valoare totală de 3.000 de lei. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.