Ultima oră

Mircea Vintilă a făcut spectacol la Festivalul „Focul Viu”

Sorin Tudose
18 sep 2011 6046 vizualizări
Nici ceilalţi invitaţi nu au fost mai prejos.Exploratorul David Neacşu le-a povestit spectatorilor cum „era să cadă de pe planetă”

A patra ediţie a Festivalului „Focul Viu”, care a avut loc vineri la Teatrul Municipal, a fost realmente un succes. Evenimentul a debutat cu alpinistul David Neacşu, care şi-a povestit întreaga aventură în Antartica din urmă cu doi ani. Cu fotografii din expediţie pe fundal, Neacşu a povestit audienţei peripeţiile prin care a trecut, cucerind publicul cu francheţea sa, detaliile picante şi un umor debordant.  Aşadar, publicul a aflat cum este să înfrunţi temperaturi de minus 40-50 de grade Celsius, cum e să îţi degere nasul şi buzele, iar unul dintre ceilalţi şapte alpinişti ai expediţiei să îţi dea o cremă pe care o foloseşte şi pentru pantofi şi, culmea, să te faci bine.

“Cînd am ajuns pe Vinson, cel mai înalt vîrf de pe Antarctica, aveam impresia că dacă voi sări o să cad de pe planetă”, s-a exprimat plastic David Neacşu. Următorii invitaţi de pe listă au fost cîntăreţii Tituş Constantin şi Iulia Em, a cărei voce sensibilă a impresionat publicul. Cel mai aşteptat moment al serii a fost recitalul lui Mircea Vintilă, fostul component al trupei Pasărea Colibri. „Strada Popa Nan”, „Miruna”, „Lăptăria lui Enache”, „Un om pe nişte scări” sînt doar cîteva dintre cele mai populare melodii cîntate de interpetul de muzică folk întru deliciul melomanilor care au crescut cu muzica lui sau a celor mai tineri. Evenimentul organizat de Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă „Focul Viu” Focşani a reprezentat o nesperată gură de oxigen pentru focşănenii prietenoşi cu mediul. Printre partenerii festivalului se numără Colegiul „Al. I. Cuza” şi Asociaţia Pro Democraţia. Evenimentul a avut pe lîngă tradiţionalul scop de a aduna la un loc iubitorii de folk şi de munte şi strîngerea de fonduri pentru acţiunea de ecologizare “Let’s do it, Vrancea!”, care va avea loc pe 24 septembrie. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.