Ultima oră

APM-ul invită focşănenii să se plimbe prin şantierul din B-dul Unirii

Sorin Tudose
16 sep 2011 1778 vizualizări
Bulevardul în nici un caz nu poate fi loc de promenadă, aşa cum spun cei de la Mediu

Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Vrancea habar n-au pe ce lume trăiesc. Cu ocazia Săptămînii Mobilităţii, focşănenii sînt invitaţi să meargă pe jos, să se plimbe pe Bulevardul Unirii, în ciuda faptului că este un şantier de la un cap la altul. “În cadrul campaniei În oraş fără maşina mea va fi închis Bulevardul Unirii între intersecţia cu strada Ştefan cel Mare şi strada Unirea Principatelor. Această porţiune va fi destinată pietonilor”, se arată într-un comunicat de presă al APM. Campania nu este rea în sine, doar că artera rutieră propusă de cei de la Mediu pentru pietoni şi biciclişti nu este cîtuşi de puţin propice promenadei. Doar dacă plimbarea înseamnă să te plimbi prin nisip, pietre, praf, utilaje şi toate celelalte aspecte ale unui şantier. Între 16 şi 22 septembrie, obiectivul general al campaniei Săptămîna Mobilităţii Europene este acela de a încuraja conştientizarea publicului cu privire la necesitatea de a acţiona împotriva poluării cauzate de creşterea traficului motorizat în mediul urban. De fapt, ea nu este doar o chestiune de combatere a poluării atmosferice sau de zgomot, ci de asemenea, de îmbunăţire a calităţii vieţii în modul urban. Dacă în Focşani singurul eveniment va fi promenada de pe pe b-dul Unirii, în Adjud traficul va fi închis pe două artere rutiere şi vor avea loc şi două acţiuni de informare în rîndul şcolarilor. În ambele oraşe vor fi distribuite pliante despre beneficiile mişcării pe două roţi, fără motor. Într-un final, cei de la APM şi-au dat seama de eroare şi au trimis o rectificare vis-à-vis de b-dul Unirii. (Sorin TUDOSE)

Ieri s-a celebrat Ziua stratului de ozon

În ultimii ani s-a observat o reducere a grosimii stratului de ozon deasupra Europei cu circa 5- 7%  şi cu 5-18% deasupra SUA, spun cei de la APM. Această reducere a stratului de ozon a apărut odată cu intensificarea activităţilor industriale. Scăderea eficacităţii sistemului imunitar, apariţia infecţiilor, a cancerului de piele, a cataractelor şi a orbirii, arsuri grave a zonelor expuse la soare, reducerea culturilor şi implicit a cantităţii de hrană, ca urmare a micşorării frunzelor la plante, sînt doar cîteva dintre efectele distrugerii stratului de ozon. Agenţii de răcire în frigotehnie şi agenţi de propulsare în industria cosmetică şi farmaceutică, spumele utilizate în stingătoarele de incendii, lichidele de spălare-degresare în diverse domenii reprezintă doar cîteva dintre substanţele care duc la diminuarea stratului de ozon. (S. T. )





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
db, acum 4628 zile, 4 ore, 28 minute, 15 secunde
Niste penibili, niste spagari si niste ipocriti toti deconcentratii astia. Ei si-au dat acordul pt. otelaria din Sud care polueaza mai tare decat toate masinile din oras la un loc.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.