Ultima oră

Ce a fost şi ce a ajuns: Soveja, pe ultimul loc în topul staţiunilor din ţară

Sorin Tudose
8 sep 2011 2797 vizualizări
Ce-i drept, din 2005 staţiunea este închisă

Jurnaliştii de la Econtext au realizat o analiză a celor mai căutate staţiuni din ţară, în funcţie de numărul de bilete de odihnă şi tratament acordate de stat în 2010. Avînd în vedere că staţiunea Soveja este închisă încă din 2005, nu poate ocupa decît ultimul loc în topul ce cuprinde 51 de staţiuni din Romania. Potrivit studiului, pe primul loc se află staţiunea Covasna, cu 16.047 de bilete eliberate în 2010. Pe locurile secunde găsim staţiunile Felix, Olăneşti şi Băile Herculane, cu peste 10.000 de bilete acordate. Pentru staţiuni precum Slănic Moldova, Tîrgu Ocna, Sinaia şi Stîna de Vale, anul trecut au fost acordate mai puţin de 3.000 de bilete. La polul opus, staţiunile Borsec, Ocna Sibiului, Călimăneşti, alături de Soveja, nu au fost vizitate de nici o persoană. Din 2001 numărul de bilete pentru staţiunile balneoclimaterice din Romania a scăzut în mod constant. În ceea ce priveşte staţiunea Soveja, cunoscută ca fiind cea mai ozonată din ţară, reintrarea ei în circuit mai are de aşteptat. „Au fost vremuri cînd era una din cele mai căutate staţiuni, dar momentan se află în reconstrucţie, se lucrează. Teoretic ar fi trebuit ca măcar anul acesta să fie gata. Acum sperăm ca pînă la anul să fie deschisă”, ne-a declarat viceprimarul sovejean Daniel Dobrin. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
S.T., acum 4635 zile, 16 ore, 45 minute, 24 secunde
Daca vreti specific, nu-i bai, doar ca nu a fost luata de acolo. Fiind o carte postala poate fi gasita pe orice site de profil (Panoramio nu-i). Watermark-ul nu-l pun eu. Have a nice day!
Cristi Merchea, acum 4636 zile, 2 ore, 23 minute, 54 secunde
Stimate domnule Sorin Tudose, Articolul dumneavoastra e scurt si putin cuprinzator, cu putine noutati dar la obiect. Singura noutate e ca ati folosit o fotografie pe care ati suprascris "Ziarul citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.