Ultima oră

Statul a platit mai multi vrinceni pentru ca au plecat la munca in capitala

Sorin Tudose
31 aug 2011 1135 vizualizări
Circa 5.000 de lei de fiecare au luat cinci vrinceni care si-au mutat domiciliul din cauza locului de munca

In ciuda nesfirsitei crize financiare si unei lipse crunte de locuri de munca avem si vreo citiva vrinceni care au reusit sa isi gaseasca de munca la peste 50 de kilometri de domiciliul scris in buletinul de identitate. De asemenea, exista si citiva vrinceni care au fost nevoiti sa isi schimbe domiciliul deoarece acesta era mult prea departe de locul de munca. Potrivit legii 76/2002 ce vizeaza sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea fortei de munca persoanele care in perioada in care beneficiaza de indemnizatie de somaj se incadreaza intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 50 de kilometri de localitatea in care isi au domiciliul stabil sint sprijiniti de stat. Aceste persoane beneficiaza de o prima de incadrare neimpozabila, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, egala cu nivelul a doua salarii minime brute pe tara in vigoare la data acordarii, adica 670 de lei. Sase vrinceni au reusit de la inceputul anului sa se angajeze la mai bine de 50 de kilometri de locuinta alegind sa faca naveta. Trei persoane au plecat din mediul rural in mediul urban, doua persoane din urban in rural in timp ce o persoana a ramas in mediul rural, dar a schimbat localitatea. Potrivit articolului 75 din aceeasi lege mentionata mai sus cei care isi schimba domiciliul din dorinta de a munci primesc de la bugetul asigurarilor de somaj nu mai putin de 7 salarii minime brute pe tara. Cinci vrinceni au primit un ajutor de la stat in valoare de 4.690 lei ca prima de incadrare pentru ca si-au schimbat domiciliul. “In ceea ce priveste vrincenii care au si-au mutat domiciliul din cauza locului de munca unii au plecat catre judetul Galati in timp ce restul si-au gasit de munca la Bucuresti. Din pacate nu avem o baza de date care sa ne permita sa cautam mai detaliat informatii despre vrinceni”, ne-a spus Diana Monac, reprezentant al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.