Ultima oră

Femeile din Vrancea isi gasesc mai usor de munca decit barbatii

Sorin Tudose
26 aug 2011 915 vizualizări
Potrivit unei analize realizate de site-ul Econtext.ro somerele se angajeaza mai repede decit somerii. Asadar, daca esti femeie ai mai mari sanse sa iti gasesti de munca decit daca... esti barbat.

Potrivit unei statistici pe luna mai, doar in Constanta si Bucuresti procentul de somere era mai mare decit cel al somerilor insa doar cu mai putin de un procent. Asadar, in capitala numarul somerilor se imparte aproape in mod egal. Din cei 21.598 de someri 10.926 sint femei adica 50,6%. In Arad si Caras Severin 44% reprezinta procentul femeilor somere. Numarul somerilor de sex masculin creste treptat ajungind la 59% in Covasna. Judetul nostru sta bine si el la capitolul femei care isi gasesc mai usor de lucru. Din totalul de 8.759 de someri in luna mai, doar 40,7% sint someri de sex femenin. Vrancea ocupa a 12-a pozitie in topul judetelor cu cele mai putine somere comparativ cu barbatii. In Botosani procentul somerelor scade sub pragul de 40% ajungind la 39,8% dintr-un total de 6.055 someri. In Braila doar 37% reprezinta procentul somerilor. Primul loc cu cel mai putine somere raportate la somerii de sex masculin este ocpuat de Vaslui, unde doar 35,7% reprezinta procentul somerelor. (Sorinss TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.