Ultima oră

Spidermenii din "blocul NATO": Trei hoti au buzunarit un barbat care dormea dus

Ziarul de Vrancea
24 aug 2011 1327 vizualizări
Doi dintre cei trei hoti erau minori si au dat in trei saptamini nu mai putin de noua spargeri .Hotii au furat chiar si dintr-o casa unde proprietarul dormea

Georgian Nicusor C., 16 ani, Mariana Zorila, 25 ani, si Laurenta Nicoleta Z., 17 ani, toti din Focsani, au terorizat mai multi focsaneni timp de circa trei saptamini. Minorul si cele doua fete au intrat in nu mai putin de noua locatii, printre care si Liceul de Arte „Ghe. Tattarescu” din municipiu. Acestia adoptasera un mod de lucru riscant, dar eficient, respectiv se catarau efectiv pe tevile de gaz sau prin copaci pentru a intra in locuintele vizate. Hotii escaladau ferestrele lasate deschise ale imobilelor de la parter si etajul I, patrundeau în interior si furau bunuri electronice si bani care erau la vedere. Politistii din Focsani i-au identificat pe autori, care au ajuns in arestul politiei. „In urma urma investigatiilor si audierilor efectuate s-a reusit documentarea activitatii infractionale a autorilor, care în perioada 01.08-23.08.2011 au comis un numar de noua infractiuni de furt din locuinte. Acestia escaladau ferestrele lasate deschise de la parter si etajul I. Autorii patrundeau în interior de unde sustrageau bunuri electronice si sume de bani care erau la vedere”, spune inspectorul Bogdan Toader, de la IPJ Vrancea. Luminita Dogaru, prim procurorul Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani, a declarat ca cei trei nu au avut nici o retinere in a intra inclusiv in locuinte cu proprietarul in casa. Intr-unul dintre cazuri, un focsanean a ramas fara banii aflati in buzunarul pantalonilor pe care ii lasase linga pat, fapta fiind comisa in timp ce barbatul dormea.

Si-au recunoscut faptele

Ieri si alaltaieri, mai multe persoane care locuiesc in celebrul bloc G 2 din cartierul Bahne,  zis si „blocul NATO”, au fost audiate de oamenii legii, iar minorul si prietena acestuia, de 25 de ani, au fost retinuti pentru 24 de ore pe baza de ordonanta. Ieri, cele doua femei au primit ordonanta cu masura de a nu parasi localitatea, mai ales ca minora este mama unui copil cu virsta sub un an. Georgian C. a fost arestat preventiv pentru 19 zile. Minorul a recunoscut toate faptele comise si a dat indicii importante procurorilor despre modul de actionare. Valoarea prejudiciului se ridica la aproape 300 milioane lei vechi. Un singur laptop furat a fost recuperat de la o persoana care il cumparase de la hoti. (Gabriel SAVA, Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.