Ultima oră

Nereguli cu duiumul la racoritoare

Sorin Tudose
12 aug 2011 3558 vizualizări
u sucurile de portocale contin doar 1% din acest fruct, potrivit constatarilor celor de la Protectia Consumatorilor



Peste 60 de comercianti de bauturi racoritoare si ape minerale au fost controlati de comisarii de la Protectia Consumatorilor acestia gasind nereguli la peste jumatate dintre operatorii economici luati in vizor. Au fost oprite temporar de la raft produse in valoare de 1.252 lei. De exemplu, „Nectarul de piersici” marca Profi, tetrapack de un litru, avea mentionat in lista ingredientelor acid citric, fara a se defini categoria de aditivi din care face parte. De asemenea, potrivit inspectorilor, bautura racoritoare carbogazoasa cu suc si aroma de portocale si indulcitori “Adio Sete”, produs de Agrimold Comapany SRL Vaslui, avea pe eticheta o ilustratie cu portocale intregi si sectionate ceea ce induce consumatorului mediu avizat (impreuna cu denumirea de produs) ideea ca alimentul are in componenta suc de portocale. Conform listei ingredientelor utilizate, sucul de portocale este doar de 0,1 %, proportia de suc neputind determina o caracteristica distincta respectivului produs. Si bautura racoritoare necarbogazoasa marca Bon Juice are o denumire improprie produsului pentru ca doar 1 % din continut este suc de fructe. Pentru abaterile constatate au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 73.900 lei la operatorii economici care comercializau astfel de produse. Bineinteles ca angajatii institutiei de control au gasite mai multe sucuri expirate, fapt ce se intimpla regulat. Lipsa preturilor la produse este si ea o constanta a comerciantilor. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
RASPOPITU, acum 4662 zile, 19 ore, 40 minute, 10 secunde
Comentariu ala Gaga...De când poza de pe eticheta induce consumatorii in eroare...ha,ha,ha...Mai bine se spune de ce Euri contine....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.