Ultima oră

Micii patroni intirzie cu ridicarea cartilor de munca de la ITM

Sorin Tudose
21 iul 2011 872 vizualizări
Cu toate ca data limita oficiala de predare a carnetelor de munca de catre Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) angajatorilor a trecut de trei saptamini, institutia inca mai are de predat circa 3.000 de carti de munca, adica 15% din total

Din cele peste 47.000 de carnete existente in arhivele institutiei la finele anului trecut, doar 24.571 erau active si din acest numar ITM-ul mai are de dat angajatorilor 3.000 de carti. "Noi am instiintat din timp angajatorii si chiar am insistat cu cite doua-trei telefoane pe saptamina sa vina sa ridice si aceste carnete ramase, dar acestia intirzie inca. Oricum, marile firme din judet si-au preluat cartile de munca ale angajatilor. In mare au mai ramas firmele mici cu citeva carti", a declarat Eliza Botezatu, sefa interimara a ITM Vrancea. Aceasta a precizat ca mai sint si firme care mai au de platit comisionul de administrare si completare, dar nu acesta este motivul pentru care patronii nu s-au prezentat la sediul ITM. "Comisionul de administrare este foarte mic pentru firmele ramase, deoarece acesta se calculeaza in functie de numarul de carnete per firma. Cum mai sint doar firme mici, nu au de dat sume mari de bani. Or fi din mediul rural si ajung mai rar in oras, dar au tot fost programati si reprogramati", a mai precizat Botezatu. (Sorin TUDOSE)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.