Ultima oră

Manualul regulilor care iti cresc sansele la interviurile de angajare

Sorin Tudose
18 iul 2011 700 vizualizări
Cei mai multi dintre dintre cei care isi cauta de munca ajung sa sustina mai multe interviuri pina reusesc sa se angajeze.

Fie ca nu sint potriviti pentru postul pentru care se prezinta, fie ca nu au impresionat interviatorii, primesc la sfirsit clasicul raspuns "ramine sa va contactam noi". De cele mai multe ori, telefonul nu mai suna. Pentru a veni in sprijinul celor care isi cauta de munca, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) a editat mai multe brosuri cu "reguli" de prezentare la interviu. "In primul rind este foarte important ca persoana care sustine un interviu sa fie punctuala. De asemenea, tinuta este si ea foarte importanta, candidatul la un post trebuie sa se imbrace adecvat", a declarat Daniela Brihoianu, purtatorul de cuvint al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Vrancea. Angajatorilor le place ca persoana in cautarea unui loc de munca sa stie cite ceva despre istoricul si traditia firmelor unde isi doresc sa lucreze. Foarte bine este ca proba interviului sa fie pregatita de acasa, in sensul anticiparii intrebarilor si raspunsurilor. In acest fel, atitudinea va fi una pozitiva si degajata. Multe interviuri ajung sa fie "ratate" din cauze care ar fi putut fi evitate. Cetatenii care se prezinta la interviu nu trebuie sa aiba o tinuta vestimentara "tipatoare", sa nu fie agresivi, adica sa fie enervati de unele intrebari care ar putea fi percepute ca fiind incomode. Totodata, o mare greseala este aceea de a nu adresa nici o intrebare evaluatorului. Acesta ar putea crede ca gradul de comunicare, atit de necesar in societatea de azi, nu este suficient dezvoltat, motiv pentru care ar putea renunta la respectivul om. Nici evocarea conflictelor si a deceptiilor de la locurile de munca anterioare nu este un lucru tocmai indicat la un interviu. Ghidul interviului de angajare se poate gasi la sediul AJOFM. (Sorin TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.