Ultima oră

Nereguli cu duiumul la firmele de paza si protectie

Sorin Tudose
12 iul 2011 674 vizualizări
Angajatorii care au firme de paza si protectie au fost verificati de inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Munca Vrancea pentru a vedea daca respecta drepturile angajatilor

Campania s-a adresat angajatorilor care desfasoara activitati de protectie si garda si serviciilor publice locale de Politie Comunitara ce au ca rol mentinerea ordinii publice, paza obiectivelor si bunurilor de interes public. în cadrul acestei actiuni au fost verificati 11 angajatori, din Vrancea si alte judete, cu 1.818 lucratori. Deficientele au fost nenumarate. Angajatorii nu au asigurat cunoasterea si aplicarea de catre lucratori a masurilor prevazute in planul de prevenire si protectie stabilit, precum si a prevederilor legale in domeniul securitatii si sanatatii in munca. Patronii nu au desemnat lucratori care aplica masuri de prim ajutor, de stingerea incendiilor si de evacuare a lucratorilor. De asemenea, fisele de instruire individuala nu au fost semnate, iar controalele medicale periodice nu au fost realizate la toti salariatii. Nu in ultimul rind, au fost cazuri in care angajatorii nu au vrut sa prezinte documentele organelor de control. Ca urmare a abaterilor constatate, zece societati au fost sanctionate. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.