Ultima oră

Promotiile sint favorabile doar comerciantilor

Sorin Tudose
6 iul 2011 788 vizualizări
Multe magazine se lauda cu reduceri de preturi de pina la 50-70% doar doar or intra clientii in magazine pentru a le cumpara marfa

La un control recent efectuat de comisarii de la Protectia Consumatorilor s-a descoperit ca multi operatori economici din Focsani si Adjud, principalele centre comerciale ale judetului, aveau scris pe etichete "reducere de 50%" avind doar noul pret cu care se vindea produsul nu si cel vechi. Legile privind protectia consumatorilor prevad ca atunci cind se face o reducere de pret pe eticheta sa fie trecute ambele preturi, iar cel vechi sa fie taiat pentru a se vedea clar reducerea operata de comerciant. De asemenea, atunci cind se pune un afis pe care este scris "oferta" sau "reducere" se subintelege ca tot ce este pe raftul respectiv este mai ieftin, la o promotie. Comerciantii nostri nu sint de aceeasi parere motiv pentru care comisarii au gasit in timpul unui control un raft cu circa 90 de perechi de ochelari din care doar citeva perechi se supuneau promotiei respective, in ciuda afisului. Au fost aplicate patru amenzi contraventionale in valoare de 15.000 de lei, dar si trei avertismente patronilor care induceau in eroare consumatorii. Culmea este ca o parte din cei sanctionati acum au mai fost atentionati financiar si cu ceva vreme in urma pentru aceleasi abateri, si-au platit amenzile, dar procedeaza in continuare la fel. Controalele au fost facute in magazinele care efectuau reduceri cum sint cele de genti, portofele si alte accesorii. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.