DSV a aplicat doar sase amenzi intr-o luna
De asemenea, au fost si in restaurante, farmacii veterinare, cofetarii si brutarii. Acestia au urmarit cu precadere modul in care sint respectate normle de igiena, dar si evidenta documentelor. "Nerespectarea conditiilor de depozitare a produselor alimentare receptionate, procesate si comercializate; nerespectarea conditiilor de igiena; lipsa documentelor inostitoare si a etichetarii; nerespectarea cerintelor preliminare si implementarea procedurilor bazate pe principiile HACCP", reprezinta citeva dintre abaterile descoperite, potrivit unei informari de presa. HACCP se traduce prin "Analiza hazardelor si a punctelor critice de control" si este o modalitate preventiva utilizata pentru cresterea sigurantei alimentelor, a produselor cosemetice si a medicamentelor. Intrarea in UE a facut ca fiecare "mare jucator" din domeniul alimentar sa aiba obligatia de a implementa un asemenea sistem. HACCP are ca scop identificarea riscurilor care pot afecta produsele pe parcursul processarii industriale pentru a putea intervene si evita contaminarea sau alterarea lor fizica, chimica sau biologica. In urma verificarilor au fost aplicate sase sanctiuni in valoare totala de 3.400 lei. Reprezentantii DSV mai spun ca vor monitoriza permanent taberele scolare din judet, atitea cite mai sint. (Sorin TUDOSE)