Ultima oră

Cit zgomot trebuie sa faca fierastraul sau bormasina?

Sorin Tudose
1 iul 2011 657 vizualizări
Produsele de bricolaj de pe piata prezinta deficiente de informare

Comisarii OPC au verificat in perioada 13-22 iunie echipamentele electrice de joasa tensiune "power tools" pentru a vedea daca se respecta securitatea utilizatorilor de produse de bricolaj. Masinile de gaurit, masinile de frezat profile in lemn sau fierastraiele electrice au fost verificate toate de comisari daca respecta normele de protectie pentru siguranta utilizatorilor. Au fost verificati 20 de operatori economici, din care doar unul era in regula, in timp ce restul au fost gasiti cu diverse abateri. Aproape 300 de produse in valoare de peste 32.000 lei au fost gasite cu deficiente. Comisarii spun ca fiecare aparat trebuie sa fie identificat: prin tip, lot, numar de serie, iar producatorul trebuie sa furnizeze informatii despre orice precautii specifice care trebuie luate la asamblarea, instalarea, intretinerea sau utilizarea aparatului. "Fierastrau pendular marca Max Power fara vreun element de identificare si informare; comercializare bormasini electrice, etichetate cu adresa importatorului fara a specifica si orasul in care isi are sediul operatorul economic; produse la care nu exista informatii referitoare la nivelul de zgomot transmis prin aer", sint citeva dintre abaterile gasite de comisari in timpul controlului. "La un hypermarket din Focsani s-a constatat ca se desfasoara o oferta promotionala denumita "oferta speciala" in care sint cuprinse atit produse din catalog, cit si alte produse pentru care la raft este expusa eticheta «Oferta speciala». In magazin nu este afisata perioada desfasurarii ofertei promotionale sau speciale si nici daca aceasta se desfasoara in limita stocului disponibil, consumatorii neavind posibilitatea sa faca o alegere rationala in conformitate cu interesele lor", se mai arata intr-o informare a institutiuei. Pentru abaterile constatate s-au aplicat 17 avertismente, 8 amenzi in valoare de 29.000 lei si s-au oprit de la comercializare produse in valoare de 807 lei. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.