Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
27 iun 2011 474 vizualizări
Duminica plina pentru magistratii care vor fotolii de sefi

Dupa doua luni de emotii si testari, trei magistrati vrinceni care au ales sa candideze pentru functii de conducere la Tribunal si la Parchetul de pe linga Tribunalul Vrancea au incheiat oficial calendarul examenelor. Ieri a avut loc la Bucuresti ultima runda, respectiv testarea scrisa privind managementul, comunicarea si resursele umane. Judecatorii Mariana Croitoru si Costica Dita si procurorul Victoria Birsan vor mai astepta insa pina pe 5 iulie un rezultat final, conform calendarului privind organizarea concursului. Judecatoarea Mariana Croitoru a mers la concurs pentru ambele posturi, de presedinte si vicepresedinte ale Tribunalului, in timp ce Costica Dita a candidat doar pentru presedentia instantei. Mariana Croitoru a considerat ca subictele au fost dificile, mai ales in domeniul comunicarii, in vreme ce Costica Dita le-a catalogat ca fiind «bine structurate ». Pina azi se pot depune contestatii la baremul de notare care a fost afisat si pe site-ul Institutului Superior al Magistraturii, urmind ca rezultatele in urma corecturii sa fie publicate miercuri, pe 29 iunie, iar cele finale pe 5 iulie. (G. S.)


Jandarmii, testati in vederea disponibilizarilor


Jandarmii vrinceni se pregatesc pentru ce este mai rau, sa fie disponibilizati. De astazi, lucratorii Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Vrancea vor fi supusi unor teste sub forma de interviu ce vor sta la baza stabilirii unui clasament ce va decide cine pleaca si cine ramine in sistem. Interviurile "eliminatorii" se vor face pe compartimente, iar cei ce vor obtine cele mai mici puntaje vor trebui sa isi ia adio de la aceasta profesie. Si politistii trebuie sa se pregateasca sa fie testati. Seful Politiei Romane, chestorul Liviu Popa, a anuntat ca disponibilizarile se vor face in urma verificarii, prin examen, a salariatilor. Acestia ar urma sa fie supusi unei probe scrise si unui interviu. (R. M.)


Scade numarul asistentilor persoanelor cu handicap


Serviciul Public Local de Asistenta Sociala Focsani solicita Primariei reducerea numarului de asistenti personali ai persoanelor cu handicap grav, de la 425 la 405 si majorarea numarului de indemnizatii lunare cuvenite parintilor sau reprezentantilor legali ai acestora, respectiv de la 230 la 250. "Solicitarea se intemeiaza pe cresterea numarului de dosare pentru indemnizatii cit si pentru faptul ca SPLAS Focsani urmareste realizarea operativa a solicitarilor de prestatii sociale pentru persoanele cu handicap", se arata in raportul catre Consiliul Local. In prezent in evidentele SPLAS sint 381 de asistenti personali si 221 de indemnizatii lunare, numar care se incadreaza in cel aprobat de CL in noiembrie 2010. (D. G.)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.