Ultima oră

POLITICA:Presa străină: Băsescu este în relatii tensionate cu Casa Regală de la alegerile din 2009

Ziarul de Vrancea
23 iun 2011 369 vizualizări
După ce explică de ce presedintele l-a numit pe rege "sclavul Rusiei", agentia de presă Associated Press comentează natura relatiei tensionate dintre Traian Băsesu si Casa Regală, candidatura Principelui Radu la Presedinţie în 2009.

Declaratia presedintelui Traian Băsescu despre Regele Mihai a fost consemnată intr-o stire a agentiei de presă AP, preluată de mari publicatii internatioanle, cu ar fi Forbes sau Washington Post.


După ce explică de ce l-a numit presedintele "sclavul Rusiei" pe rege, agentia de presă comentează natura relatiei tensionate dintre Traian Băsesu si Casa Regală, candidatura Principelui Radu la Presedintie in 2009.


Presedintele este in gardă după ce planurile sale de reorganizare a teritoriului au fost respinse de către partidele de opozitie, dar si de către partidul etniei maghiare, care se presupunea că va ajuta guvernul să supravietÃuiască, mai notează agentia de presă.


Seful statului a fost intrebat intr-o emisiune B1 TV dacă ar fi dat acelasi ordin precum Ion Antonescu in 1941 "soldati romani, treceti Prutul!". "Da, pentru că aveam un aliat si aveam de recuperat un teritoriu. Dacă aveam conditiile de atunci, probabil că as fi făcut-o", a spus Băsescu.


De asemenea, el a făcut o serie de comentarii despre Regele Mihai, fost suveran al statului, prin comparatie cu Ion Antonescu.


"Tot continuăm să considerăm că abdicarea regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de trădare al interesului national al Romaniei, abdicarea. Din partea regelui, ăsta e punctul meu de vedere (...) Trebuie să recunoastem că noi incă nu ne asezăm corect valorile, de exemplu, pentru noi toti si pentru istorie Antonescu rămane responsabil de holocaustul impotriva evreilor si tiganilor, ducerea lor in Transnistria, nu stiu ce... Nimeni nu spune că statul roman avea un sef de stat atunci, ăsta era doar prim-ministru. Unora le dăm averile, iar pe altii ii considerăm criminali de război, seful de stat si primul ministru doar pentru că unul a fost slugă la rusi si a lăsat tara prin abdicare il iertăm de toate păcatele?", a mai spus Băsescu, fiind intrerupt de exclamatia prezentatorului care a schimbat subiectul discutiei.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.