Ultima oră

VIDEO!!!Politistii vrinceni sint curati ca lacrima , in opinia lui Popescu

Ziarul de Vrancea
22 iun 2011 909 vizualizări
Corpul de control al Ministerului Adminitratiei si Internelor a gasit in Vrancea o activitate in parametri optimi de performanta , dupa cum spune Ionel Popescu, seful IPJ u chiar si infractionalitatea ar fi in scadere u in aceste conditii, mai-mai ca am crede ca se impun comasari de posturi de Politie u din cele 68 de posturi din Vrancea vor mai ramine doar zece mari centre operative, daca proiectul va intra in vigoare

De ce nu a fost facut public pina acum raportul Corpului de Control, daca toate-s "bune si frumoase" la Politia Vrancea? De ce s-a petrecut totul in spatele usilor inchise, iar discutiile au avut loc doar intre patru ochi? Intrebarile par normale dupa ce seful Politiei a iesit ieri intr-o conferinta de presa si si-a laudat propria prestatie la cirma inspectoratului, dar si pe cea a subordonatilor. "Imi depasesc atributiile daca prezint mai multe despre acest control", reiese din declaratia de ieri a sefului IPJ Vrancea, Ionel Popescu. Oficial nu se spune decit ca "activitatea strict operativa a IPJ Vrancea este in parametri optimi de performanta". "Sigur, s-au identificat si o serie de deficiente, in sarcina unor manageri si unor lucratori din structura inspectoratului. Unele din ele au fost remediate pe timpul controlului, altele vor fi pina la inceputul lunii septembrie. Ca si o concluzie, pina la acest moment nu sint identificate disfunctii grave la nivel managerial, atit cu privire la echipa de conducere cit si la ceilalti manageri din structura inspectoratului", a declarat Popescu. Asadar, cei 12 inspectori condusi de comisarul sef Constantin Duvac, care au venit in control la sfirsitul lunii aprilie la Inspectoratul Judetean de Politie, de au creat panica in rindul multor sefi din politie, temindu-se pentru functiile lor, nu ar fi gasit nici o neregula. Dar de ce a mai venit acest control pina la urma? Neoficial, la urechile ministrului Traian Igas ar fi ajuns niste reclamatii cum ca sefii din politie ar inclina balanta pentru a satisface interesele politice ale PSD, in defavoarea politicii duse de actualul partid de guvernamint. Oficial, controlul tematic desfasurat la IJP Vrancea a avut ca scop evaluarea managementului conducerii in gestionarea activitatilor aferente domeniului de ordine si siguranta publica la nivelul judetului.


Se anunta "regionalizarea" Politiei vrincene


Seful politiei a anuntat ieri, cu jumatate de gura, ca reorganizarile vor viza in primul rind posturile si pe politistii din rural. Se pare ca aceasta a fost cea mai simpla metoda de a taia si a pune in practica disponibilizarile cerute de ministrul Igas. Cu toate acestea, nimeni nu a precizat cum va functiona in continuare politia de la sate. Pina acum, s-a intocmit documentatia care prevede procesul de transformare si reorganizare a Inspectoratului. Pe scurt, cele 68 de posturi de politie cu tot cu personal, vor fi inghesuite in zece cladiri. In detaliu, cinci din posturile rurale vor ramine independente, pentru ca sint in localitati montane inaccesibile, iar restul de 63 vor fi comasate in zece mari centre care vor monitoriza infractionalitatea in judet. Ionel Popescu s-a rezumat in a oferi putine informatii despre aceasta reorganizare, fara a anunta localitatile. "La fostele locatii ale posturilor de politie va ramine cite un politist care va desfasura un program la dispozitia cetatenilor din comuna", a declarat Popescu. Interventiile la evenimente sau cercetarile in cazurile reclamate vor fi facute de echipele operative care se vor constitui la nivelul acestor mari centre rurale care vor fi disponibile 24 de ore din 24. Structura organizatorica a acestor centre va tine seama de harta criminogena care se actualizeaza permanent. (A. IVAN, D. CHIRIAC)


Infractionaliatea este in scadere


"In acest an judetul Vrancea este intre cele zece judete din tara in care se inregistreaza scaderi importante la toate capitolele. Avem un trend pozitiv si in ceea ce inseamna evaziunea fiscala", s-a laudat seful IPJ. Pe primele cinci luni ale anului, conform datelor statistice, au fost facute peste 5.600 sesizari, astfel ca aceasta cifra coroborata cu suta de mii de locuitori ne pozitioneaza pe locul 18 la nivel national. Infractiunile economice ne aseaza pe locul cinci la nivel de tara, cu peste 1.300 de sesizari. Infractiunile judicare ne asigura locul 34 national cu peste 2.500 de situatii. "Se constata un trend descrescator la infractiunile cu loviri sau alte violente, extrem de reclamate si extrem de prezente in statisticile noastre, doar 34, o scadere destul de mare fata de anii anteriori", a spus Popescu. La infractiuni contra patrimoniului - 2.152 de fapte, iar la furt total, peste 1.300 de cazuri. (A. I.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739410 zile, 1 ora, 36 minute, 13 secunde
Spunti in material ca la ce au mai venit cei de la corpul de control daca nu au gasit nereguli. Ce cap patrat are cel care a scris materialul. Pai, in loc sa spuna ca cei de la corpul de control citeste integral
, acum 739410 zile, 1 ora, 36 minute, 13 secunde
curati ca lacrima? atunci sa mi dea aia 300 de euro inapoi !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.