Ultima oră

Intersectia de la Ciuslea, iadul soferilor de pe E 85

Ziarul de Vrancea
24 mai 2011 2202 vizualizări
In ultimii doi ani, in curba de la Ciuslea au avut loc sase accidente grave u politistii de la Circulatie si inspectorii de la Drumuri Nationale vor cauta solutii pentru a reduce numarul de accidente in zona u benzi rezonatoare sau limitare de viteza pina la 70 km/h sint primele solutii gasite de autoritati Intersectia de la Ciuslea, de pe soseaua europeana E 85, a devenit un cosmar pentru multi soferi care tranziteaza zona.

Desi intersectia nu este catalogata ca fiind "punct negru" de catre cei de la Politia Rutiera, acolo au avut loc foarte multe accidente in ultimii doi ani. "Ca sa fie considerat punct negru trebuie ca in ultimii cinci ani, in zona respectiva sa aiba loc zece accidente grave. Chiar daca nu le-am avut, trebuie sa recunoastem ca este o intersectie care ne pune foarte mari probleme. In ultimii doi ani, acolo s-au produs sase accidente grave, ultimul dintre ele avind loc duminica", ne-a spus comisarul sef Alexandru Cara, de la politia rutiera. Si cititorii ziarului au ridicat ieri problema intersectiei de la Ciuslea. Multi vorbesc pe site-ul ziarului despre faptul ca viteza de deplasare pe E 85 este foarte mare, iar intersectia este amplasata in curba. "Nu cunosc detaliile accidentului de ieri de la intersectia spre Ciuslea, dar doresc sa mentionez faptul ca acea intersectie este un calvar pentru cei care vin de la Ciuslea. Numarul celor care vin la baraj pentru pescuit sau pentru relaxare este in continua crestere. In intersectia respectiva nu poti aproxima viteza celor care merg pe DN. Si din stinga si din dreapta se vine cu viteza foarte mare, iar intersectia se afla in curba", este mesajul lasat de "Tudor". Un alt cititor considera ca multi soferi forteaza patrunderea in drumul european. "Eu sint zilnic si dimineata si seara pe aceasta portiune de E85(Focsani-Marasesti), cei care vin de la Ciuslea forteaza foarte mult iesirea din intersectie, uneori nici nu mai opresc sa se asigure. Insa nu este de contrazis ca in acea curba pe europeana sint atitea indicatoare cu limitare de viteza de 70. Din pacate asta nu se respecta foarte mult de cei care circula pe E85", spune "Mimi".


Limitare de viteza sau benzi rezonatoare


Politistii vrinceni vor forma o comisie care va analiza situatia. "Impreuna cu cei de la Drumuri Nationale vom incerca sa gasim o rezolvare pentru ca trebuie sa prevenim accidentele din zona. Ne gindim sa introducem o limitare de viteza, astfel incit soferii care merg pe nationala sa reduca viteza pina la 70 km/h. Asa am procedat si la intersectia de la Cotesti si de atunci nu am mai avut nici un accident. De asemenea, ne gindim sa instalam benzi rezonatoare pentru ca soferii care circula pe E 85 sa fie obligati sa reduca viteza. Vom cauta cea mai buna solutie pentru ca numarul accidentelor sa scada", a precizat Alexandru Cara. Dupa cum se stie, in accidentul de duminica de la prinz au fost ranite sase persoane, una dintre acestea mortal. La Spitalul din Focsani au mai ramas internate doar doua dintre victimele accidentului, Iolanda Ganu si fiul acesteia care se afla la volanul VW Golf. Si asta dupa ce si mama copilului de trei anisori, care a fost transportat la Bucuresti cu elicopterul M.A.I., Mirabela Maria Nedelcu a necesitat sa fie trimisa la un alt spital. Pacienta a fost transferata la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca. Si sotia presedintelui Curtii Constitutionale din Republica Moldova, Alexandra Pulbere, de 55 ani, a fost dusa cu o ambulanta la Chisinau. Aceasta a solicitat transferul dupa ce a suferit o fractura la picior. Presedintele Camerei Constitutionale din Moldova, Dumitru Pulbere, nu a primit nici un ajutor din partea autoritatilor din Romania. "Conform legii rutiere noi nu avem nici o obligatie fata de demnitari, categorie unde se incadreaza un presedinte al Curtii Constitutionale. Doar daca ne solicita cineva sprijinul putem face ceva. Exista raporturi diplomatice intre tari, iar noi trebuie sa le respectam. Delegatia din Moldova a mers la spital dupa care a plecat acasa, la cerere", ne-a mai spus Alexandru Cara. (Raluca MANOLACHE, Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739410 zile, 4 ore, 35 minute, 39 secunde
In ultima perioada a mai aparut un \"punct negru\" pe raza judetului, unde doar norocul a facut ca pana acum sa nu se inregistreze evenimente rutiere grave. Este vorba de intersectia DE 581 Tisita - citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.