Ultima oră

ACTUALITATE:Hotelul-biserică din Ierihon, mărul discordiei între BOR si Ierusalim

Ziarul de Vrancea
12 mai 2011 531 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net in spatele acestei informatiei ca Patriarhia Ierusalimului a întrerupt comuniunea cu Patriarhia Romănă. se pare că se ascunde o afacere care implică foarte multi bani. Mărul discordiei ar fi Hotelul-biserică din Ierihon care a adus BOR o multime de bani, iar "concurenta" locală din Tara Sfăntă a fost deranjată. Hotelul-biserică din Ierihon

înainte de revolutie, un crestin evlavios a donat Patriarhiei Romane un teren, la care s-au adăugat si altele, ulterior, pană la 3000 de metri pătrati, si pe care inaltii prelati autohtoni au demarat, in ultimii ani, construirea unui asezămant. Finalmente, Asezămintul romanesc de la Ierihon a devenit un hotel dotat cu biserică, foarte solicitat de către turistii romani credinciosi, scrie InPolitics.ro.


Deplasările si sejurul sunt organizate de către agentia de turism Basilica Travel, a Patriarhiei, iar preturile, trebuie spus, nu numai că nu sunt deloc "ortodoxe", dar chiar surclasează de la distantă orice altă ofertă turistică a agentiilor obisnuite. Conform ofertelor de pe siteul agentiei, pentru o săptămană la Ierihon, intr-un asezămant mai degrabă modest, echivalent cu un hotel de numai 2-3 stele, se plătesc 770 de euro de persoană, la care se adaugă alte sume precum 40 de euro bacsis pentru taximetrist. Cu jumătate din această sumă un roman ar putea petrece in Grecia sau Antalia, dar ar rata, desigur, incărcătura spirituală a locului, considerat primul oras din istorie.


Patriarhia Ierusalimului a intrerupt comuniunea cu cea Romană, nemultumită de faptul că la Ierihon s-a construit un asezămant romanesc anticanonic.


"Sfantul si Sfintitul Sinod cercetand detaliat si in profunzime această problemă, intr-un singur glas si cu tristete a hotărat intreruperea pomenirii Preafericitului Patriarh al Romaniei, kir Daniel si caterisirea reprezentantului Patriarhiei Romaniei in Ierusalim, Părintele Arhimandrit Ieronim Cretu. Motivele pentru luarea unei astfel de hotărari sunt că in ultimii ani ai deceniului 1990, Patriarhia Romaniei a inceput si a finalizat construirea unei biserici cu hotel in Ierihon, fără aprobarea canonică a Patriarhiei Ierusalimului, in jurisdictia căreia se află Tara Sfantă. Patriarhia Ierusalimului se află intr-o pozitie dificilă din cauza acestui lucru. A văzut granitele sale canonice, consfintite de Sinoadele Ecumenice si Locale, amenintate samavolnic si nedisimulat in faptă", se precizează intr-un comunicat al Patriarhiei Ierusalimului, conform NewsIn.


Problema atitudinii Patriarhiei Ierusalimului fată de Asezămantul romanesc de la Ierihon, cămin pentru pelerinii romani care vizitează Tara Sfantă, precum si relatiile Patriarhiei Romane cu Patriarhia Ierusalimului vor fi discutate in sedinta de lucru a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din zilele de 19-20 mai 2011, mai anuntă Patriarhia Romană.



Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.