Ultima oră

VREMEA:Vremea continuă să fie capricioasă VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Ziarul de Vrancea
12 mai 2011 605 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net aerul mai rece aflat încă deasupra tării noastre se retrage usor spre sud si vineri noaptea părăseste si sud-estul tării. Pănă atunci, instabilitatea atmosferică rămăne accentuată în sud, în est, dar si în sud-est. Vineri seara averse si fenomene electrice vor fi si în nord-vest. Sămbătă ploile, tot mai putine de altfel, se retrag spre sud-est si la munte.

Aerul mai rece aflat incă deasupra tării noastre se retrage usor spre sud si vineri noaptea părăseste si sud-estul tării. Pană atunci, instabilitatea atmosferică rămane accentuată in sud, in est, dar si in sud-est. Vineri seara averse si fenomene electrice vor fi si in nord-vest. Sambătă ploile, tot mai putine de altfel, se retrag spre sud-est ºi la munte.


Joi, norii acoperă treptat cerul si aduc din nou averse pe arii relativ extinse in estul, in sudul si local in centrul tării, unde izolat vor fi conditii să cadă si grindină. în celelate regiuni vremea e mai bună, cu cer variabil si doar cateva averse. Vantul se va intensifica in timpul ploilor, dar pană la amiază temperatura ajunge la valori generoase in cea mai mare parte a tării: intre 15 si 25 grade sunt maximele prognozate de meteorologi.


în Bucuresti cerul va fi temporar noros si revin aversele asociate cu fenomene electrice. Vantul suflă moderat, iar amiaza aduce o maximă in jur de 20 de grade. Presiunea atmosferică nu are variatii semnificative de la 757 mm coloană de mercur.


Vremea se incălzeste usor dincolo de Prut, dar instabilitatea atmosferică e incă destul de accentuată. Norii acoperă temporar cerul si aduc averse locale. Temperaturile ating in jur de 19 grade in nord, 21 la Chiºinău si 20 in sud.


La munte vremea rămane instabilă. Mai ales in Carpatii Meridionali si in masivele din Orientali se innorează, iar pe arii relativ extinse vor cădea averse insotite de fulgere si tunete. Izolat e posibil să cadă grindină. în restul zonei montane ploile sunt putine, si vin mai ales in a doua parte a zilei. Vantul suflă mai tare in timpul ploilor, dar temperatura creste usor comparativ cu valorile de ieri de la amiază.


Vineri, in prima parte a zilei, vremea e mai plăcută, dar după-amiază apar din nou aversele insotite de descărcări electrice si vant in rafale la munte, si pe arii mai restranse in nord-vest, in centru si in sud-est. în celelalte regiuni ploile sunt izolate. Maximele mai cresc putin in toată tara, si se vor incadra intre 18 si 26 de grade, cu cele mai mari valori in sud-vest.


în Capitală ziua incepe cu vreme frumoasă, dar după-amiază se innorează si trecător vor mai fi averse insoÃite de fenomene electrice. Maxima urcă la 23, poate 24 de grade.


Sambătă e vreme frumoasă in aproape toată tara. Cerul va fi varibil in toate regiunile, iar la amiază vom avea parte de maxime ce trec de 20 grade cam peste tot. Sunt prognozate chiar 27 de grade in vest si in sud-vest, la Timisoara si la Drobeta. Doar in sud-estul tării si la munte vremea e incă usor instabilă, asa că vor fi unele innorări, cu averse si descărcări electrice pe spatii restranse. în celelalte regiuni doar izolat mai sunt conditii de ploaie.


Vreme frumoasă si destul de caldă si in Capitală sambătă, chiar dacă după-amiază se mai innorează si s-ar putea să si plouă. La amiază vor fi 24, poate 25 de grade.



Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.