Ultima oră

LIFE:Utile: De ce afecteaza privarea de somn evolutia diabetului; Care sunt inamicii parului frumos

Ziarul de Vrancea
9 mai 2011 378 vizualizări
Un cocktail previne bolile de inima. Ce ingrediente contine; Masca pe baza de miere si ulei de portocale hidrateaza si intinereste pielea

Un cocktail previne bolile de inima


Ce ingrediente contine. Un cocktail din struguri, coacaze si afine poate avea beneficii asupra functiilor cardiovasculare, sustin oamenii de stiinta de la Fundatia Cardiovasculara din Marea Britanie. Cercetatorii au testat amestecul in laborator si au constatat ca amestecul obtinut din aceste fructe determina relaxarea peretilor arteriali, fapt ce duce la scaderea semnificativa a riscului aparitiei bolilor de inima, informeaza bbc.co.uk. In cadrul studiului, specialistii au urmarit existenta unei substante chimice numite polifenol, benefica pentru functiile cardiace si care se gaseste in mai multe fructe. Scopul acestui studiu a fost de a vedea care dintre fructe contine cantitati crescute de polifenol. Astfel, s-a descoperit ca substanta este mai activa in afine, coacaze negre si struguri, scrie Gandul.


Fericirea, o mostenire genetica de la parinti


Gradul de satisfactie fata de propria viata este determinat nu doar de experientele traite, ci si de informatiile genetice cu care ne-am nascut. Un studiu realizat de cercetatori britanici si citat de www.medicalnewstoday.com arata cum ne influenteaza gena fericirii starea de spirit. Cercetatorul Jan-Emmanuel De Neve si echipa lui au adunat informatii genetice de la 2.500 de persoane ;i au comparat aceste date cu raspunsurile date de subiecti privind gradul lor de fericire. Studiul s-a focalizat pe gena 5-HTT, numita "gena fericirii", care contine codul pentru activarea transportului de serotonina (hormonul fericirii). Aceasta gena are variatiuni, care pot fi scurte sau lungi: cea lunga este mai puternica si permite un flux mai mare de serotonina in membranele celulelor, anunta EVZ.


De ce afecteaza privarea de somn evolutia diabetului


Pacientii bolnavi de diabet de tip 2 trebuie sa acorde o importanta deosebita programului de somn. Potrivit oamenilor de stiinta de la Universitatea din Chicago, evolutia diabetului poate avea consecinte grave asupra persoanelor care se confrunta cu aceasta boala daca nu dorm cel putin sapte ore pe noapte, informeaza Health Day. Expertii sunt de parere ca respectarea programului de somn ajuta la scaderea nivelului de glicemie din sange. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, specialistii au comparat analizele a 40 de pacienti bolnavi de diabet de tip 2 cu analizele a 531 de persoane care nu sufereau de aceasta boala. Specialistii sperau sa gaseasca mai multe legaturi intre calitatea somnului si nivelul zaharului din sange, informeaza Gandul.


Care sunt inamicii parului frumos


Stresul, poluarea si afectiuni precum anemia sau dermatitele afecteaza podoaba capilara. Alimentatia dezechilibrata, produsele pentru coafat, dar si uscatorul de par, placa si ondulatorul degradeaza structura firelor si le scurteaza durata de viata. Firul de par este alcatuit, in principal, din cheratina, o proteina care se deterioreaza la contactul repetat cu substante nocive precum chimicalele din produsele de coafat si din vopselele pentru par. La acest tip de agresiune se adauga si temperaturile inalte pe care firul de par le suporta atunci cand folosim aparatele pentru uscat, ondulat si indreptat parul. Mai exact, aceste proceduri chimice si termice "ard" cheratina, fiindca altereaza legaturile chimice dintre celulele care formeaza structura parului si conduc la deteriorari permanente de structura si de aspect, scrie Adevarul.


Masca pe baza de miere si ulei de portocale hidrateaza si intinereste pielea


Pentru ca temperaturile scazute, vantul si ploaia ne deterioreaza pielea, specialistii in cosmetica sustin ca masca pe baza de miere si ulei esential de portocale hidrateaza si intinereste pielea. Potrivit expertilor, mierea are un efect antioxidant asupra tenului si actioneaza activ impotriva aparitiei ridurilor. De asemenea, uleiul de portocala este bogat in vitamina C, esentiala pentru elasticitatea pielii. Acest tratament cosmetic trebuie aplicat cald pe piele, deoarece caldura deschide porii si ingredientele patrund in profunzimea dermei, crescand astfel eficienta mastii. Un alt avantaj al terapiilor la cald consta in relaxarea musculaturii si in intensificarea circulatiei sangvine la nivelul pielii, careia ii reda fermitatea, anunta Gandul.


Au aparut lentilele de contact HD


Tehnologie, tehnologie, insa nu trebuie sa va inchipuiti ca acel HD inseamna Hard Disk! Cele doua initiale vin de la High Definition si corecteaza imaginea vazuta de ochi, prin lentilele de contact. Lentilele de contact despre care vorbim nu au memorie interna, ci un sistem High Definition Optics, care corecteaza aberatii sferice cum sunt reflexiile de lumina deranjante sau halourile - acele fenomene optice care au aparenta unui inel de lumina in jurul lunii sau a soarelui. Specialistii Bausch & Lomb, care au lansat PureVision 2HD, sustin ca noile lentile sunt si confortabile, datorita faptului ca sunt printre cele mai subtiri lentile de contact din lume. Mai mult, pentru ca asigura un flux ridicat de oxigen, pot fi purtate pe tot parcursul zilei sau chiar zi si noapte, timp de o luna, informeaza Libertatea.



de Mircea Barzoi HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.