Ultima oră

INTERNATIONAL:Elicopter invizibil la operatiunea bin Laden. Program ultrasecret deconspirat în timpul atacului VEZI VIDEO

Ziarul de Vrancea
5 mai 2011 534 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net comandoul Navy Seal a putut să se strecoare către tintă, în linitse, în cadrul misiunii de a-l elimina pe Osama ben Laden, cu ajutorul a două elicoptere ultrasecrete modificate, invizibile pe radar, care nu au mai fost văzute pănă acum, potrivit unor experti, citati de ABC News, în pagina online.



în cadrul operatiunii in care liderul reetlei teroriste Al-Qaida a fost ucis, unul dintre cele două elicoptere Blackhawk care i-a transportat pe membrii comandoului Seal la complexul lui ben Laden, in Pakistan, a lovit peretele complexului cu paleta rotorului si a fost obligat să aterizeze fortat. Pentru că era inoperabil, comandoul a distrus aparatul, la sfarsitul misiunii, cu explozivi.


Dar fotografii ale unor părti rămase după explozie - sectiuni ale cozii, cu modificări "curioase" -, i-au determinat pe analistii militari să vorbească despre un program pentru crearea unui elicopter invizibil, despre existenta căruia doar se zvonea. Un fost oficial din cadrul Departamentului Apărării, Dan Goure, vicepresedinte al Lexington Institute, a declarat că nu a mai văzut ceva asemănător.


"Este o premieră", a declarat Goure. "Nu ai fi stiut că vine direct spre tine. Iar acest lucru este important, pentru că aceste (elicoptere) merg repede si la altitudine mică, iar dacă nu produc un zgomot care să te prevină că vin spre tine, nu reactionezi, pană cand e prea tarziu. A făcut, in mod clar, parte din succesul" operatiunii a adăugat el.


Un fost aviator pentru operatiuni speciale a declarat, pentru The Army Times, că, in afară de modificările pentru reducerea zgomotului, formele, in general, ale epavei - unghiurile ascutite si suprafetele caracteristice mai degrabă avioanelor invizibile -, constituie o dovadă suplimentară că este vorba despre o variantă modificată de Blackhawk.


Un oficial de rang inalt din cadrul Pentagonului a declarat, pentru ABC News, că Departamentul Apărării nu va comenta "absolut deloc" cu privire elicopterul distrus.


Vecinii lui ben Laden din Abbottabad au declarat că au auzit elicopterele, in noaptea de duminică spre luni, doar cand se aflau deasupra lor. Acoperirea rotoarelor si designul special al acestora elimină zgomotul elicopterelor in timp ce zboară, a declarat Bill Sweetman, redactorul-sef al publicatiei Defense Technology International. Un fost consilier in domeniul luptei contra terorismului, Richard Clarke, consultant ABC News, a declarat că după fotografierea părtilor de epavă, SUA au motive de ingrijorare. "Piese din elicopter ar putea fi in drum spre China", a adăugat el.



Sursa:www.real;itatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.