Ultima oră

AFACERI:Business Report: Cum vrea guvernul sa se implice in fabricarea automobilului electric alaturi de Renault

Ziarul de Vrancea
5 mai 2011 537 vizualizări
Top 10 cele mai mari vanzari de business-uri din ultimii 20 de ani; Cum si cu cat ar putea scadea pretul la carburanti in Romania; Cum a suierat glontul pe la urechea BCR; Platforma Android a devenit lider pe piata smartphone in primul trimestru - analisti

In articolul "Topul celor mai ieftine benzinarii Petrom din Capitala", ZF scrie:


"Cea mai ieftina benzina Petrom din Bucuresti este in Ferentari, iar cea mai scumpa pe Dorobanti. Datele, care arata ca cea mai mare companie petroliera din Romania tine cont de puterea de cumparare a locuitorilor Bucurestiului, apar pentru prima data pe site-ul Petrom". Topul integral in Ziarul Financiar.


Pro TV, Orange si Zara, printre brandurile in care romanii au cea mai mare incredere


Pro TV, Orange, Danone, Zara si Dove se numara printre brandurile in care romanii au cea mai mare incredere, potrivit studiului Trusted Brands 2011, realizat de revista Reader\'s Digest. La sectiunea categorii locale, consumatorii romani au declarat ca au cea mai mare incredere in: Pro TV (statii TV), Vel Pitar (produse de panificatie), Danone (produse lactate), Cris-Tim (produse din carne), Untdelemn de la Bunica (ulei de gatit), Fuchs (condimente), Borsec (ape minerale), Pedigree (hrana pentru animale), Medlife (clinici private), Jacobs (cafea), Colgate (pasta de dinti), Zara (retailer de imbracaminte), Domo (retailer electrocasnice), Dove (sapun), Nivea (deodorant), Kaufland (centre comerciale), Adevarul (cotidiene) si Europa FM (statii radio), scrie Daily Business.


In articolul "Cum a suierat glontul pe la urechea BCR", ZF scrie:


"20 Decembrie 2005, ora 19:13. Sebastian Vladescu, ministrul de atunci al finantelor, anunta rezultatul celei mai mari privatizari din istoria Romaniei: grupul austriac Erste cumpara la mustata in fata portughezilor de la Millennium BCP cea mai mare banca locala, BCR, intr-o tranzactie de 3,75 mld". Integral in Ziarul Financiar.


Patronatele: Consumul nu a scazut cu 10%, ci s-a mutat in piata neagra


Afacerile din comertul cu amanuntul s-au redus in trimestrul 1 cu 5,6% Reprezentantii industriei de profil solicita, din nou, reducerea fiscalitatii. Desi INS a anuntat ca afacerile comerciantilor cu amanuntul s-au diminuat cu mai bine de 5%, reprezentanti ai patronatelor din industria alimentara sunt de parere ca, de fapt, consumul nu s-a redus, ci o buna parte din el a fost redirectionat catre "piata neagra". Astfel, potrivit Institutului National de Statistica, in primul trimestru din 2011, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut fata de perioada similara a anului trecut cu 5,6%, scrie Financiarul.


Top 10 cele mai mari vanzari de business-uri din ultimii 20 de ani


Domeniul financiar-bancar si cel telecom sunt segmentele care au atras cele mai mari tranzactii de business-uri in ultimii 20 de ani, insa in top 10 cele mai mari tranzactii s-au strecurat si imobiliarele, dar si domeniul energiei. 6 din cele mai mari 10 vanzari de afaceri din Romania au fost in domeniul financiar-bancar si telecom, potrivit topului DailyBusiness.ro. Pentru acest top, au fost luate in calcul atat preluarile de business-uri private, cat si privatizarile. In cazul privatizarilor, nu s-au calculat si sumele pe care cumparatorii erau obligati sa le investeasca ulterior in afacere, scrie Daily Business.


Companiile au inchiriat 50.000 mp de spatii de birouri in primele trei luni ale anului


Birourile par a-si reveni din pumnii crizei si parca incep sa-si ceara inapoi locul dominant in topul interesului companiilor si a investitorilor, pierdut in fata mallurilor, dupa ce in T1 2011 au fost incheiate aproximativ 55 de tranzactii pe piata de birouri, cu tot cu relocari, extinderi, renegocieri si preinchirieri. Suprafata totala tranzactionata se ridica la aproximativ 50.200 mp, o crestere cu 66% fata de T1 2010. Suprafetele medii inchiriate sunt cuprinse intre 400 si 750 mp, in scadere fata de vremurile bune de altadata, cand companiile inchiriau de la 1.000 mp in sus. Acum, cu personalul diminuat si cautand costuri cat mai mici, acestea inchiriaza suprafete cat mai mici, scrie Business Cover.


Cum si cu cat ar putea scadea pretul la carburanti in Romania


Posibila inghetare a pretului la carburanti nu incalca regulile concurentei din Uniunea Europeana. Masura este, insa, imposibila din punctul de vedere al analistilor si operatorilor din domeniul energetic chestionati de Money.ro. Exista alte variante. Cu cat ar putea scadea pretul benzinei? Cu 72 de bani. In cat timp? In circa trei luni. Exista o directiva, la nivel european, care permite "taxa la taxa", adica aplicarea TVA la acciza, ne-a spus consultantul financiar Ionel Blanculescu. Aplicarea TVA pe acciza a fost preluata de Romania, astfel ca, la un pret al benzinei de 5,3 lei pe litru, acciza este de 1,5 lei, iar TVA-ul aplicat accizei este de 36 de bani. Deci vorbim despre o taxa pe valoare adaugata, nu pe un produs sau serviciu, adica pe un element de valoare adaugata, ci pe o alta taxa, scrie Money.ro.


Marii speculatori incep sa vanda detinerile de aur si argint


Aurul si argintul si-au continuat corectiile, dupa ce marti au inregistrat cele mai mari pierderi din ultima luna si jumatate. Sedinta asiatica din aceasta dimineata a confirmat corectia care se formeaza in piata metalelor pretioase, anumite zvonuri indicand ca marii speculatori au inceput sa vanda din detinerile acumulate in ultima perioada. Contractul pe aur listat la Comex, avand scadenta Iunie, a pierdut 0.5%, ajungand la un pret de 1532 de dolari pentru o uncie. Evolutia argintului a fost ceva mai puternica, acesta marcand o scadere de 3%, pana la un pret de cotare de 41.33 de dolari pentru o uncie. Sedinta de ieri a consemnat cea mai mare scadere zilnica din piata argintului din ultimii 2 ani si 4 luni, scrie EconomicTimes.ro.


Cum vrea guvernul sa se implice in fabricarea automobilului electric alaturi de Renault


Strategia nationala a inovarii. Romania este interesata im promovarea si producerea vehiculului electric, un pas important putand fi constituit de atragerea fabricatiei de componente pentru masini electrice la centrul Renault de la Titu, in urmatorii 2 ani, se arata in Programul National de Reforma 2011-2013, adoptat de Guvernul Romaniei si transmis la Comisia Europeana. Documentul retine ca Renault a dezvoltat, in cadrul aliantei Renault - Nissan, vehicule electrice de doua tipuri: masini la care bateria trebuie incarcata la reteaua electrica si automobile la care bateria se poate schimba in statii special amenajate, scrie CursdeGuvernare.ro.


Finantele au imprumutat aproape un miliard de euro


Ministerul Finantelor Publice a atras, ieri, 939 milioane de euro, prin vanzarea de titluri de stat, pe piata interna, la un randament mediu de 4,89%, cu scadenta la trei ani. Suma este cu 56% mai mare decat valoarea programata. "Bancile au cotat foarte bine, asa cum ne si asteptam" a declarat secretarul de stat in Ministerul Finantelor Bogdan Dragoi. "Am acceptat o valoare mai mare decat suma anuntata, in conditiile in care randamentul maxim a fost de 4,9% pe an, rezonabil pentru o scadenta de trei ani in conditiile actuale de pe pietele financiare", a adaugat domnia sa, potrivit Bursa.ro.


A fost lansat telefonul ce se deblocheaza prin recunoasterea amprentei posesorului


Motorola ATRIX este primul smartphone care are inclusa o aplicatie de recunoastere a amprentei pentru a se asigura ca este utilizat doar de detinator. Utilizatorul trebuie sa apese touchscreen-ul cu degetul de un anumit numar de ori pentru a-l identifica drept utilizatorul autorizat. Din acel moment, de fiecare data cand este apasat butonul de pornire, smartphone-ul va recunoaste amprenta si va aproba operatiunea, scrie ITplay.ro.


Cat de rentabil este un offshore


Folosite cu cap, regimurile fiscale ale altor tari pot reduce povara fiscala a firmelor romanesti cu procente bune. Altfel, un offshore devine piatra de moara. Firmele infiintate de catre romani in tari cu fiscalitate redusa sunt din ce in ce mai mult instrumente eficiente folosite de intreprinzatorii romani pentru optimizarea fiscala a afacerii lor si diminuarea taxelor platite statului. Recent, americanii au fost scandalizati sa afle ca una dintre marile lor corporatii, General Electric, a nu a platit deloc taxe in SUA anul trecut prin mecanisme ce includeau si transferul profiturilor in zone de fiscalitate redusa. Jurisdictiile convenabile sunt folosite de majoritatea multinationalelor din lume, dar si de intreprinzatorii mai mici. "In ultimii ani inregistram o crestere anuala de 10% a numarului celor interesati de regimul offshore-urilor", spune Razvan Pasculescu, avocat specializat in infiintarea de firme in Cipru, una dintre tarile europene cu cele mai avantajoase regimuri fiscale, scrie Romania Libera.


Platforma Android a devenit lider pe piata smartphone in primul trimestru- analisti


Platforma Android creata de Google a urcat in primul trimestru pe o pozitie dominanta pe piata aplicatiilor informatice destinate aparatelor smartphone, potrivit companiei de cercetare a pietei Canalys, citata de Reuters. Informatia scoate in evidenta cat de repede a progresat Google, care ofera gratuit soft-ul producatorilor de telefoane, pe piata smartphone. Google si-a majorat astfel avansul fata de Nokia si a depasit si Apple. Apple si Google au revolutionat piata smartphone in numai cativa ani si au lasat in urma fostul lider Nokia. HTC, Samsung Electronics, Sony Ericsson, Motorola Mobility si LG Electronics au mizat pe Android pentru a-si construi o pozitie puternica pe piata smartphone, scrie Gandul.


Topul companiilor americane care nu au inca afaceri in Romania


Anuntul autoritatilor privind amplasarea scutului antiracheta al SUA la Deveselu, judetul Olt, ar putea impulsiona investitiile companiilor americane in Romania. Din primele 2.000 de companii cotate ca fiind cele mai mari din lume, incluse in topul Forbes, peste 500 sunt in Statele Unite. Desi Statele Unite reprezinta unii dintre cei mai importanti parteneri comerciali ai Romaniei din spatiul extracomunitar, volumul schimburilor comerciale dintre cele doua tari este relativ modest. In topul investitorilor americani prezenti deja in Romania se numara nume sonore precum General Electric, Coca Cola, Smithfield Food, Ford, Microsoft. In schimb, alti investitori puternici lipsesc, desi desfasoara operatiuni in unele tarile invecinate, scrie Romania Libera


Valea Jiului va fi scoasa la privatizare


Autoritatile au fost de acord sa scoata la vanzare pachetul majoritar din noul complex energetic care va fi format din CNH si din termocentralele Deva si Paroseni. FMI a cerut fie privatizarea, fie lichidarea companiei de huila, dupa ce a respins planul de eficientizare propus de autoritati. Dupa ce s-au certat trei zile pe tema planurilor de relansare a companiilor de stat monitorizate, oficialii FMI si autoritatile romane au ajuns la un numitor comun in privinta viitorului Companiei Nationale a Huilei (CNH), societate de care depinde practic intreaga comunitate din Valea Jiului, scrie Adevarul.


Cum a atras Lehliu o investitie de 93 milioane euro, in criza


Portughezii de la Martifer au realizat in micul oras din judetul Calarasi cea mai mare investitie in productia de ulei vegetal din Europa de Sud-Est si a doua ca marime de pe continent. Lehliu Gara, un oras cu mai putin de 7.000 de locuitori din Calarasi, a devenit un punct important pe harta investitiilor. Compania Prio Foods, parte a grupului portughez Martifer, a construit aici, cu 93 milioane euro, o fabrica de extractie a uleiurilor vegetale, care pot fi folosite in scop industrial sau pentru producerea de ulei alimentar. Este cel mai mare proiect realizat in 2011 de la zero in Romania si cea mai mare investitie in domeniu din regiune, potrivit companiei, scrie EVZ.


de Andra Ciubotaru HotNews.ro



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.