Ultima oră

POLITICA:Ministrul Botis reflectează la demisie din cauza implicării sotiei sale într-un proiect european

Ziarul de Vrancea
18 apr 2011 390 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net un ONG care a primit fonduri europene are sediul acasă la ministrul Muncii, Ioan Botis, în Bistrita.Ministrul a recunoscut la Realitatea TV că sotia sa este consilier la această firmă si este plătită din bani europeni pentru un proiect avizat de o agentie din subordinea Ministerului Muncii. Ministrul Ioan Botis a spus că s-ar putea să îsi dea demisia dacă se va dovedi că există vreun conflict de interese.

Acuzatii grave la adresa ministrului Muncii, Ioan Botis. O asociatie din Bistrita care derulează programe din fonduri europene are sediul intr-o clădire care apartine familiei Botis. Asociatia Parteneriat Euroactiv Bistrita are sediul pe strada Closca nr. 3 din Bistrita, adresă la care locuieste si ministrul Ioan Botis.


Potrivit www.timponline.ro, Asociatia are la dispozitie 2,13 milioane de lei (21 de miliarde de lei vechi) din care 1,9 milioane de lei fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene, 187.700 de lei bani de la bugetul national (circa 2 miliarde de lei vechi). Contributia beneficiarului este de 44.000 de lei.


într-o interventie la Realitatea TV, ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat că "reflectează" la demisie, dar că o decizie va lua săptămana aceasta dacă se dovedeste că se afla in conflict de interese din cauza situaiei semnalate de presă că sotia sa a primit bani europeni in cadrul unui proiect avizat de o agentie din Ministerului Muncii.


"Eu personal nu primesc niciun ban. Sotia are statut de consilier acolo pe proiect. Primeste bani pe acel proiect cu finantare europeană. Sotia mea nu este beneficiar direct. Este vorba de o asociatie care are acest contract. Sotia mea este plătită in calitate de consilier", a declarat Botis la Realitatea TV.


Ministrul Muncii a spus că nu exclude să demisioneze dacă se va dovedi a exista vreo problemă de moralitate: "Dacă este o problemă de moralitate, voi face acest lucru. Dacă va fi considerată o problemă, aceasta va fi solutia. Lăsati-mi timp de gandire si vă voi da un răspuns", a mai spus ministrul Botis.


Botis consideră că in această situatie nu există niciun fel de conflict de interese.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.