Ultima oră

LIFE: Utile: Lista alimentelor care incetinesc procesul de imbatranire a organismului;Mergeti la culcare! Aveti nevoie de mai mult somn decat credeti

Ziarul de Vrancea
18 apr 2011 526 vizualizări
Impotenta selectiva loveste barbatii infideli si nu numai; Imbatranirea populatiei creste frecventa dementelor

Impotenta selectiva loveste barbatii infideli si nu numai


Scaderea libidoului, abstinenta indelungata, relatiile noi dupa o perioada mai lunga de timp, dar si adulterul sunt cateva din cauzele impotentei selective. Barbatii care sufera de aceasta tulburare pot intretine relatii sexuale normale cu unele femei, dar nu pot avea relatii intime cu altele. "Cel mai intalnit si cel mai frustrant caz este cel al barbatilor, care, din anumite motive, nu mai pot intretine relatii sexuale cu sotia, insa pot avea erectii spontane si chiar pot avea contacte sexuale cu alte femei", arata specialistii citati de publicatia WebMD, scrie EVZ.


Lista alimentelor care incetinesc procesul de imbatranire a organismului


Dieta dezechilibrata, poluarea si nerespectarea orelor de odihna isi pun amprenta asupra intregului organism, secandu-l de energie si accelerand procesul de imbatranire. "Dieta noastra este bazata pe alimente intens procesate. Practic oferim organismului calorii care nu au nicio valoare nutritiva. Alimentele pocesate sunt sarace in vitamine esentiale impotriva imbatranirii precoce. Pentru a preveni acest fenomen trebuie sa includem in dieta zilnica alimentele bogate in vitamina B12 si Omega 3", spune dr. David Katz, de la Universitatea Yale, anunta Gandul.


Imbatranirea populatiei creste frecventa dementelor


Scaderea natalitatii in ultimii 20 de ani a dus la o crestere a procentului populatiei varstnice in Romania, urmand tendinta inregistrata in tarile dezvoltate. In prezent, 40% din romani au varste de peste 50-55 de ani si, daca trendul natalitatii se va mentine, procentul va ajunge la peste 50% peste 20 de ani. "Speranta de viata va mai creste cu cinci procente in urmatoarele doua decenii, ceea ce va duce la o schimbare a patologiei din prezent. Astfel, va creste incidenta bolilor degenerative: Alzhemier, Parkinson, osteoporoza si artroza", spune medicul primar gerontolog Adrian Stanescu de la Clinica Sansage din Bucuresti, informeaza Adevarul.


Cu iasomie te tratezi de gripa


Florile nu au numai rol decorativ, ci sunt bune si in combaterea mai multor afectiuni: Ceaiurile de iasomie, de trandafir, de crizantema sau de narcisa sunt adevarate surse de sanatate si pot trata gripa, reumatismul, bolile de inima sau de ficat ori problemele circulatorii si digestive. Iata cateva dintre florile-medicament. Ceaiul de iasomie are efecte benefice impotriva migrenelor, e recomandat in caz de raceala, gripa si viroze respiratorii si regleaza circulatia sangelui. Este recomandat si in curele de slabire, ajutand la accelerarea metabolismului, scrie Libertatea.


Mergeti la culcare! Aveti nevoie de mai mult somn decat credeti. Un studiu datand din 2003, cu etape ulterioare, intinse pana in prezent, a fost publicat recent de cotidianul american "The New York Times", dezvaluind cateva necunoscute din marea enigma pe care o reprezinta nevoia umana de somn. Pana acum 15 ani, se considera ca patru sau cinci ore de somn pe zi sunt suficiente, organismul adaptandu-se, cu mijloace proprii, la lipsa de odihna. David Dinges, seful Laboratorului de Somn si Cronobiologie din cadrul Spitalului Universitar din Pennsylvania, a inceput inca de acum opt ani sa demoleze aceasta legenda, anunta EVZ.


Beneficiile terapeutice ale acupuncturii urechii. Cunoscuta si sub numele de auriculoterapie, acupunctura urechii este o metoda de medicina alternativa care trateaza reumatismul, hipertensiunea arteriala, obezitatea, dar si nervozitatea. Egiptenii citeau bolile in ochi. Mai exact, vedeau reflectata in iris starea organelor interne. Pentru chinezii antici, o harta fidela a organismului era urechea. Ei au fost primii care au emis teoria conform careia intregul corp este reprezentat pe portiunea exterioara a urechilor. Iar stimularea anumitor puncte de la acest nivel ajuta la depistarea, dar si la tratarea unor afectiuni corespunzatoare acelor puncte, informeaza Adevarul.



de Mircea Barzoi HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.