Ultima oră

POLITICA:Ponta: Ce propune Băsescu e praf în ochi, proiectul lui de Constitutie este al trecutului

Ziarul de Vrancea
17 apr 2011 368 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net presedintele PSD Victor Ponta a declarat, duminică, că proiectul de modificare a Constitutiei propus de Administratia Prezidentială este unul "al trecutului".

Ponta a afirmat că proiectul de modificare a Constitutiei care va fi propus Parlamentului de presedintele Traian Băsescu este "praf in ochi", informează MEDIAFAX.


"Ce spune Băsescu nu mai interesează pe nimeni. Băsescu reprezintă doar trecutului, iar proiectul lui este unul al trecutului. Fantomele trecutului nu ne interesează, asa că Băsescu poate să propună ce vrea el", a adăugat presedintele PSD.


Ponta a mentionat că USL a finalizat propria variantă de modificare a Constitutiei si a declansat deja consultări cu UDMR si cu grupul minoritătilor nationale.


"Noi avem propriul proiect de modificare a Constitutiei si il vom pune in practică. L-am prezentat public si il vom inainta curand Parlamentului. Noi ne uităm spre viitor, proiectul lui Băsescu este praf in ochi, este un proiect al trecutului", a mai declarat presedintele PSD.


Presedintele Traian Băsescu a declarat, la Covasna, că proiectul de revizuire a Constitutiei a fost finalizat si că după Pasti acesta ar putea fi trimis Parlamentului, exprimandu-si speranta că odată cu alegerile locale din iunie 2012 va avea loc si referendumul privind aprobarea noii Constitutii.


Printre altele, in Constitutia revizuită este introdusă ideea de regiuni, presedintele sustinand că, dacă acestea vor fi acceptate de Parlament, va fi "foarte bine", dar precizand că organizarea regiunilor nu trebuie să se bazeze pe criterii etnice, ci pe criterii sociale si economice.


"De ce optez pentru această organizare? Pentru că, in principiu, cred că diminuarea cheltuielilor cu aparatul de stat, fie că este vorba de aparatul central sau aparatul local, este la fel de importantă", a spus seful statului.


Băsescu a mentionat că in momentul de fată sunt foarte multe consilii judetene, plus sectoarele Capitalei, există o birocratie la nivel judetean extrem de ridicată, care, in opinia sa, ar putea fi simplificată eventual prin organizarea unor astfel de structuri administrative la nivelul unor regiuni.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.