Ultima oră

POLITICA:Traian Basescu ataca dur: Il sustin pe Emil Boc la sefia PDL. Vasile Blaga si-a insusit un atac provenit de la televiziunile lui Vintu si Voi

Ziarul de Vrancea
17 apr 2011 373 vizualizări
PDL "nu poate fi condus prin caprarie, n-are nevoie de un caporal, ci de un presedinte", a afirmat, duminica, la Covasna, presedintele Traian Basescu, atacandu-l astfel dur pe secretarul general al democrat-liberalilor, Vasile Blaga, care candideaza la sefia partidului, potrivit Mediafax. Traian Basescu l-a acuzat apoi pe Vasile Blaga ca "si-a insusit un atac provenit din televiziunile lui Vantu si Voiculescu" atunci cand a declarat ca vrea sa-i fie sefului statului "un partener vertical, nu sluga".

Intrebat, in timpul conferintei de presa sustinute duminica in statiunea Covasna, daca isi mentine decizia de a-l sutine pe Emil Boc la sefia PDL, Traian Basescu a spus: "Bineinteles, nu mi-am schimbat optiunea si nu am motive sa-mi schimb partenerul pe care il am din 2004, Emil Boc".


Presedintele si-a exprimat apoi nemultumirea ca Vasile Blaga a facut publica o intalnire pe care a avut-o cu el si cu Emil Boc, legat de cresterea de la 1.400 la 4.800 a numarului de delegati la congresul PDL:


* "Din pacate, unul dintre candidati, Blaga, a tinut sa faca public ca a avut o intalnire cu presedintele si pe urma inca una. Mi se pare ca, fiind vorba de PDL, nivelul de exigenta in relatiile cu mine este putin mai ridicat din punct de vedere comportamental, nu inteleg ce avantaj a avut sau de ce considera ca daca se afla ca a vorbit cu mine ii creeaza un avantaj. Nu mi-a placut deloc tipul acesta de speculatie publica si faptul ca sunt folosit in campanie si cu interpretari de schimbare de sustinere".


Traian Basescu l-a acuzat apoi pe Vasile Blaga ca "si-a insusit un atac provenit din televiziunile lui Vantu si Voiculescu" atunci cand a declarat ca vrea sa-i fie sefului statului "un partener vertical, nu sluga": "PDL nu poate fi condus prin caprarie, n-are nevoie de un caporal, ci de un presedinte".


In momentul in care un jurnalist i-a spus sefului statului ca Vasile Blaga este cel care a condus campaniile sale electorale, Traian Basescu a replicat: "Mie niciodata nu mi-a condus nimeni campaniile. Punct. Cine crede ca mie mi-a condus vreo campanie, sa demonstreze ca poate castiga cu alt candidat. Unii care pretind ca m-au facut pe mine sa castig n-au castigat alegerile nici cand au candidat ei. Hai s-o lasam pe asta cu miturile create pe bani, da?".


PDL isi alege noua conducere la Conventia Nationala din 14-15 mai. Cei trei candidati la sefia partidului sunt Emil Boc, Vasile Blaga si Theodor Paleologu.


Pe data de 14 martie, seful statului declara, intr-o emisiune la TVR, ca il sustine pe Emil Boc in cursa pentru conducerea PDL pe motiv ca este "onest, neatins de vreun scandal de coruptie si a castigat toate alegerile in care a fost implicat", si il acuza pe Vasile Blaga de faptul ca ar fi "furat startul":


* "S-a cam furat startul. Unul dintre candidati a inceput sa-si stranga semnaturi fara sa-si anunte oficial candidatura... Sigur ca am reactionat. S-au grabit efectiv. Ei au de guvernat mai intai... Cred ca Emil Boc nu a mai avut ce sa faca daca Vasile Blaga a inceput sa-si adune semnaturi pentru ca apoi se dadea senzatia ca e un singur candidat. Orice lucru care nu e facut la timp creeaza probleme. Lansarea timpurie a competitiei interne, dintr-o initiativa nefericita, ma ingrijoreaza pentru ca acest partid trebuie sa aiba ca prioritate guvernarea. Sigur ca foarte multi au sesizat incorectitudinea inceperii de a aduna semnaturi de luna trecuta ceea ce a dus la tensiuni inutile. Mai mult, este clar ca televiziunile mogulilor s-au angajat deja in batalie de partea unuia dintre candidati. Acest lucru va dauna mult partidului si de aceea cei doi candidati trebuie sa-si scurteze mult campania."


de Alina Neagu HotNews.ro


POLITICĂ’:Băsescu il atacă dur pe Blaga: PDL nu poate fi condus prin căprărie, nu are nevoie de un caporal



Conform site-ului www.realitatea.net seful statului l-a atacat violent pe adversarul lui Emil Boc la sefia PDL. Traian Băsescu spune că Blaga si-a insusit in discurs un atac din televiziunile mogulilor. "Unii care pretind că m-au făcut pe mine să castig n-au caºtigat nici cand au candidat ei", a spus presedintele tintind in aceeasi directie.



Presedintele Traian Băsescu il atacă dur pe secretarul general al PDL, Vasile Blaga, cel care concurează cu premierul Emil Boc la sefia PDL. "Bineinteles, nu mi-am schimbat optiunea si nu am motive să-mi schimb partenerul pe care-l am din 2004, Emil Boc!", a declarat Băsescu, intr-o conferintă de presă sustinută la Covasna, informează Gandul.


Seful statului a părut furios pe Vasile Blaga pentru că acesta a recunoscut că s-ar fi intalnit de două ori cu el. "Si-a insusit un atac provenit din televiziunile lui Vantu si Voiculescu" atunci cand a declarat că vrea să-i fie sefului statului "un partener vertical, nu slugă", a punctat presedintele, care a recunoscut că el a lansat cresterea numărului de delegati la conventia din 14 mai.


"PDL nu poate fi condus prin căprărie, n-are nevoie de un caporal, ci de un presedinte! Mie niciodată nu mi-a condus nimeni campaniile! Punct! Cine crede că mie mi-a condus vreo campanie, să demonstreze că poate castiga cu alt candidat. Unii care pretind că m-au făcut pe mine să castig n-au castigat nici cand au candidat ei!", a tunat Băsescu, adaugă Gandul.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.