Ultima oră

EDUCATIE: Funeriu: Majoritatea profesorilor vor avea aceleasi salarii ca în ianuarie si februarie

Ziarul de Vrancea
31 mar 2011 510 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net salariile profesorilor vor rămăne la fel ca în primele două luni ale anului 2011, după asumarea în Parlament a noului proiect de lege privind salarizarea profesorilor. Declaratia a fost făcută de ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, la emisiunea Test de Stres de la Realitatea Tv.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu a declarat că este necesară o lege care să garanteze o salarizare unitară a cadrelor didactice. Ministrul spune că nu este vorba despre neaplicarea unor hotărari judecătoresti ci despre salarii unitare pentru toti profesorii din sistem.


"Nu e vorba de plafonarea salarilor. Marea majoritate a profesorilor isi vor mentine salariile din ianuarie si februarie. Guvernul respectă deciziile din instantă. Profesorii din Suceava si Botosani au beneficiat de reincadrări, modul in care sunt incadrate marea majoritate a cadrelor didactice este conform ordonantei 41, ordonantă care a fost votată in 16 septembrie 2009. Pentru marea majoritate cadrelor didactice salariile vor fi exact acelasi salarii din ianuarie si februarie este important să avem o salarizare unitară pentru cadrele didactice care desfăsoară aceeasi muncă, dacă s-ar putea pune in aplicare mărirea cu 33% nu ar fi asa. Practicile instatelor sunt neunitare, in Suceava si Botoºani au castigat, in Alba s-a pierdut. Vom avea un sistem unitar, se va opri această sarabandă a sentintelor judecătoresti. Toate salariile vor fi unitare si pentru marea majoritate unde incadrările au fost făcute pe un sistem superior vor fi făcute pe baza noii legi", a declarat Daniel Funeriu, ministrul Educatiei.


Coalitia a decis, in această după-amiază, in sedinta de urgentă de la Palatul Victoria ca Executivul să-si asume, in zece zile, un proiect de lege privind salarizarea profesorilor.



Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.