Ultima oră

JUSTITIE:Sindicalistul Marius Petcu va fi cercetat în libertate

Ziarul de Vrancea
25 mar 2011 528 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net Marius Petcu, liderul CNSLR Frătia, va fi cercetat în stare de libertate. Judecătorii de la Curtea de Apel Bucuresti au respins cererea DNA de arestare preventivă a acestuia. Marius Petcu este acuzat că ar fi luat mită, în perioada 2009-2010, căte 20.000 de euro lunar.

Decizia instantei nu este definitivă si poate fi atacată cu recurs.


La iesirea de la Curtea de Apel Bucuresti, sotia lui Marius Petcu, Claudia Petcu, a spus că nu este ingrijorată.


"Nu am emotii pentru nimic, singura mea emotie erau pentru sotul meu. Sunt false acuzatiile, vin din zone care nu pot să existe. E o inscenare, e o vendetă. Important e că sotul meu e liber", a declarat Claudia Petcu.


Procurorii DNA sustin că, in perioada anilor 2009-2010, Marius Petcu, in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas, a primit de la directorul unei societăti comerciale aproximativ 20.000 de euro lunar, reprezentand circa 20% din valoarea fiecărei situatii de lucrări decontate, pentru a atribui acestei firme un contract de executie lucrări.


Procurorii spun că respectivul contract are ca obiect executarea obiectivului "Centrul de educatie, perfectionare si recreere "" Snagov", pretul negociat al contractului fiind de 9.234.570 de lei, fără TVA, suplimentat ulterior cu suma de 1.875.915 de lei, fără TVA.


De asemenea, anchetatorii sustin că, pe 1 februarie, Petcu a primit, prin intermediar, o vilă situată in statiunea Predeal in valoare de circa 200.000 de euro. Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele transe din mită neplătite incă, aferente lunilor următoare, sau de a facilita obtinerea de către aceeasi firmă a unei lucrări viitoare.


Marius Petcu a fost prins in flagrant, joi, de procurorii anticoruptie după ce a primit cu titlu de mită de la reprezentantul firmei beneficiare a contractului suma de 40.000 de euro reprezentand transele aferente lunilor ianuarie si februarie 2011, fiind ulterior retinut pentru 24 de ore.



Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.