Ultima oră

INTERNATIONAL:Situatia de la centrala nucleara Fukushima se imbunatateste incet dar sigur - premierul nipon Naoto Kan

Ziarul de Vrancea
21 mar 2011 491 vizualizări
Situatia de la centrala nucleara Fukushima se imbunatateste incet dar sigur, a anuntat luni premierul japonez Naoto Kan, citat de agentia de stiri nipona Kyodo.

UPDATE Ora 10,00 Din reactorul 3 iese fum, anunta operatorul Tepco


Toate cele sase reactoare ale centralei nucleare sunt conectate la curent electric, a precizat operatorului Tokyo Electric Power.


Ultimele doua reactoare care au fost conectate la curent electric sunt reactoarele 3 si 4, cele mai afectate in urma cutremurului si a valurilor de tip tsunami.


Compania va verifica daca exista probleme la sistemul de racire al reactoarelor inainte de a porni curentul electric.



Camera de control a reactorului 2 de la centrala nucleara de la Fukushima (nord-estul Japoniei) ar putea fi repusa partial in functiune luni, anuntase anterior un oficial al Agentiei pentru siguranta nucleara, citat de agentiile internationale de presa


"Este posibil ca unele echipamente sa poata functiona astazi (n.r. luni), cum ar fi sistemul de aer conditionat si de ventilatie, care este echipat cu filtre de carbune, care contribuie la blocarea accesului in interior a particulelor radioactive", a explicat acesta intr-o conferinta de presa.


El a adaugat ca "aceasta va imbunatati foarte mult mediul de lucru pentru tehnicieni".


"Printre echipamentele care ar putea fi repuse in functiune, sunt, de asemenea, instrumente pentru masurarea temperaturii si a presiunii", a mai spus oficialul.


O noua linie de electricitate, instalata vineri, permitea realimentarea cu energie electrica a instalatiilor de la reactorul 2 inca de duminica, dar instalatiile nu au fost inca repornite, din cauza necesitatii unor verificari multiple.


Multe componente importante trebuie sa fie schimbate, operatiune care necesita timp pentru ca sistemul sa revina la normal, a declarat oficialul.


UPDATE 2 Numarul mortilor si disparutilor in urma dezastrului din 11 martie de ridica la 21.000, arata cel mai recent bilant al politiei nationale facut public luni si citat de Reuters. NUmaurl mortilor este de 8.649, in timp ce numarul celor anuntati de catre familiile lor ca au disprarut a urcat la 13.262. Politia a identificat 4.080 de cadavre.




de Red. Stiri HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.