Ultima oră

POLITICA:Kelemen Hunor: UDMR va rămăne alături de PDL atăta timp căt este respectat cuvăntul dat

Ziarul de Vrancea
26 feb 2011 408 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net noul presedinte al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sămbătă seară, imediat după alegerea sa în fruntea Uniunii, că udemeristii vor rămăne la guvernare alături de PDL atăta vreme căt va fi respectat din partea democrat-liberalilor cuvăntul dat.

Kelemen a fost intrebat dacă ar trebui să existe un vot pentru asumarea rămanerii la guvernare cu PDL sau alăturarea USL, mai ales după pozi\'iile exprimate de liderii opozitiei si unii udemeristi.


"Nu există in acest moment o majoritate, un curent majoritar pentru asa ceva. Noi am colaborat cu PNL si vom colabora, dar in momentul acesta suntem intr-o coalitie, iar interesul comunitătii maghiare este mai important decat interesul oricărui alt partid", a spus Kelemen.


Mai mult, el a precizat că Uniunea va rămane alături de PDL atata timp cat vor fi respectate intelegerile. "Pană cand protocolul de colaborare functionează si cuvantul dat este respectat, pană cand programul de guvernare este pus in aplicare nu avem de ce să ne gandim la iesirea din această coalitie(...) Cand nu se respectă ceva, atunci avem o problemă, pană acum s-a respectat. Cuvantul dat, cuvantul respectat pentru mine este o valoare", a asigurat noul presedinte al UDMR.


De asemenea, liderul Uniunii a fost intrebat dacă formatiunea isi permite să-si asume riscul izolării politice după alegerile din 2012, in conditiile in care USL ar castiga peste 50%. "Nicio fortă democratică nu va fi si nu poate fi izolată, nu va fi izolată Uniunea. Cei care dialoghează nu pot fi izolati", a replicat Kelemen.


în ceea ce priveste schimbarea actualului premier, Emil Boc, cu un prim-ministru tehnocrat, liderul Uniunii a reiterat faptul că pledează pentru un premier politic. "Eu in continuare prefer un premier politic, consider că in această perioadă un om politic este in stare să asigure majoritatea parlamentară, dar pană cand nu stim ce hotărăste PDL, nu intrăm in speculatii", a mai spus Kelemen, mentionand că UDMR nu se gandeste la varianta de a propune un premier.



Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.