Ultima oră

POLITICA:Kelemen Hunor este noul presedinte al UDMR: Doresc sa fiu presedintele puternic al unei Uniuni puternice-VEZI VIDEO

Ziarul de Vrancea
26 feb 2011 369 vizualizări
Kelemen Hunor a castigat alegerile pentru functia de presedinte al UDMR, cu 371 de voturi pentru. Consilierul prezidential Eckstein-Kovacs Peter a obtinut 118 voturi in timp ce deputatul Olosz Gergely a primit doar 47 de voturi. "Doresc sa fiu presedintele puternic al unei Uniuni puternice", a declarat Kelemen Hunor, dupa anuntarea rezultatelor.

* Vezi aici cum s-au derulat lucrarile Congresului in prima parte a zilei



Ora 21,00 Iata declaratia lui Kelemen Hunor, dupa anuntarea rezultatelor finale:


* Va multumesc pentru increderea acordata si as dori sa le multumesc zecilor de mii de oameni care m-au sprijinit prin semnatura lor

* As dori sa multumesc fiecarui reprezentat, si celor care m-au votat pe mine, si celor care mi-au votat prietenul Peter Eckstein Kovacs sau care l-au votat pe domnul Olosz Gergely.

* Doresc sa fiu presedintele puternic al unei Uniuni puternice

* Ii multumesc presedintelui Bela pentru increderea si sustinerea pe care am primit-o din 1997, din momentul in care am intrat in UDMR

* UDMR e deschis, va fi deschis si ii va primi pe toti, va fi atent la cererile fiecarei comunitati. Va rog sa acceptati mana intinsa de aici, de la acest pupitru catre fiecare organizatie

* Trebuie sa mergem impreuna, trebuie sa ne unim si vom avea succes doar daca dezvoltam relatii corecte si cu guvernul din Ungaria, cu FIDESZ, cu partidele de opozitie din Ungaria

* Va promit un presedinte bun pentru o Uniune buna. Haide UDMR, haide comuniutatea maghiara din Ardeal


Ora 20,45 Kelemen Hunor a castigat alegerile pentru functia de presedinte al UDMR, cu 371 voturi pentru, au declarat pentru HotNews.ro surse interne.




Ora 19,50 Procedura de vot s-a incheiat


Ora 18,55 A inceput votul


Cel de-al doilea candidat la sefia UDMR, Peter Eckstein Kovacs, a vorbit despre necesitate reinnoirii Uniunii prin cooptarea de membrii noi. Totodata, Eckstein s-a declarat impotriva modificarilor de statut propuse de contracandidatul sau Kelemen Hunor.


"Consider ca sunt o oportunitate. Eu ma propun pentru ca am avut ocazia sa-mi masor puterile ca si candidat independent. Pot sa aduc oameni in organizatii. Exista o mare dezamagire din cauza masurilor de austeritate. Vad ca oamenii vor schimbarea. (...) Nu voi sprijini modificarile la statut care aduc a partid: secretar general, vicepresedinte politic".


Favoritul la presedintia UDMR, Kelemen Hunor a declarat ca Uniunea are nevoie de echilibru in decizii si solidaritate. "Orice atitudine dezbinatoare poate avea efecte devastatoare. Nu avem nevoie de haos, ci de o atitudine calculata.(...) Am trei principii in programul meu: solidaritate, proportionalitate si echilibru in decizii. UDMR are nevoie de candidat bine pregatit care sa pastreze echilibrul Uniuni".


Reprezentantii UDMR care au tinut discusuri de-a lungul dupa-amiezei au laudat activitatea lui Marko Bela. De asemenea, speech-urile au fost presarate cu discursuri nationaliste, majoritatea declarand ca prioritatea Uniunii trebuie sa fie in urmatoarea perioada obtinerea autonomiei.


Antal Arpad, primar Sfantu Gheorghe: "Sunt foarte multi care incearca sa zdrobeasca aceasta organizatie si ne testeaza toleranta si rezistenta. Daca dam dovada de unitate, de putere si forta o vreme ne vor lasa in pace. (...) UDMR a ajuns la un moment de rascruce. Primii 18 ani au reprezentat epoca de succes a stabilirii identitatii si acum urmeaza epoca de construire a autonomiei"


Raduly Robert, primar Miercurea Ciuc: "Dupa 20 de ani de constructie trebuie sa urmeze alti 20 ani de constructie. Nu avem nevoie de sentimente tranzitorii. (...) Avem nevoie ca toti sa lucreze la aceasta constructie. (...) Avem posibilitatea sa adoptam legea regiunilor de dezvoltare pentru formarea regiunii Secuime, sa nu mai spunem Harghita, Covasna si Mures, ci regiunea Secuiasca".


Singurul care a facut nota discordanta si care a criticat Guvernare inclusiv pe premierul Emil Boc a fost senatorul UDMR Gyorgy Frunda."L-am auzit pe domnul premier cu o cuvantare invatata de acasa, dupa parere mea, rigida. Premierul nu are dreptate cand spune ca am iesit din criza, asa cum nu a avut dreptate nici acum doi ani cand a spus ca am intrat in criza, pentru ca atunci cetatenii aveau ceva bani in buzunar iar acum nu au".


Frunda a sugerat chiar iesirea de la guvernare in cazul in care economia nu se va revigora pana la mijlocul anului. "Stiu ca presedintii partidelor spun ca vor respecta principiile democratice, dar mai stiu ca un ministru poate sa neutralizeze o lege printr-o ordonanta si in aceste conditii cred ca e nevoie de termene foarte bine stabilite si daca nu reusim sa avem rezultate pana la inceputul verii, daca nu se va revigora economia, trebuie sa reevaluam situatia si sa decidem asupra solutiei de viitor\', a spus Gyorgy Frunda.


Presedintele UDMR, Marko Bela le-a multumit udemeristilor pentru laudele pe care le-a primit de-a lungul zilei.


Marko Bela: "Multumesc pentru laudele primite. In sfarsit mi-am organizat cu succes propriul adio si am si supravietuit. Le multumesc pentru cuvintele frumoase chiar si celor care m-au criticat (...) Nu presedintele bun face Uniunea buna, ci Uniunea buna, de calitate, face un presedinte bun. Toate multumirile va sunt adresate dumneavoastra si comunitatii maghiare din Ardeal, din Romania, care este nemaipomenita. Ii doresc viitorului presedinte sa iubeasca aceasta Uniune, pentru ca altfel nu poate sa lucreze pentru ea"


Vicepresedintele FIDESZ Pelczne Gal Ildiko a sugerat de la tribuna ca in UDMR este nevoie de schimbarea liniei Marko Bela."Astazi nu veti alege un om, veti alege o cale. Aveti de ales intre un drum greu, dar fara compromisuri, si un drum usor cu compromisuri mari si mici. Daca veti alege prima cale, veti avea in FIDESZ un partener", a declarat vicepresedintele FIDEZ.


Laszlo Borbely a atacat Guvernul de la Budapesta, deranjat de "sfaturile" vicepresedintelui FIDEZ. "Cred ca nu sunt indreptatiti sa vina sa ne dea noua indicatii aici in Romania. Nu asta inseamna strategie nationala. Noi vom fi un partener. Nici din Budapesta, nici din Bucuresti sa nu ne dea nimeni indicatii", a declarat Borbely. Discursul acestuia a fost aplaudat la scena deschisa.




de Redactia HotNews.ro




Kelemen Hunor a fost ales, din primul tur, noul lider al UDMR



Cei 555 de delegati la Congresul UDMR si-au ales, sambătă, conducerea. Castigătorul cursei pentru sefia Uniunii a fost desemnat Kelemen Hunor, actualul ministru al Culturii, un apropiat al lui Marko Bela. Kelemen a obtinut 371 din voturile exprimate. Contracandidatii săi, Peter Eckstein Kovacs si Olosz Gergely, au obtinut 118, respectiv 47 de voturi "pentru". Două voturi au fost invalidate.



Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, si-a anunÃat candidatura la sefia Uniunii, in data de 11 decembrie 2010, de la tribuna Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU), care a avut loc la Targu Mures. El si-a declarat speranta că, odată ales, impreună cu ceilalti membri ai UDMR, va reusi să ducă mai departe valorile Uniunii, să le consolideze, ca "o organizatie functională si o echipă bună".


"De luni, incepem un nou capitol. Ne pregătim pentru alegerile locale din 2012. UDMR este deschis si va fi deschis, ii va primi pe toti, va fi atent la cererile fiecărei comunităti. Vă rog să acceptati mana intinsă de aici, de la pupitru, către fiecare organizatie in curs de constituire, gata să isi asume un rol in politică. Trebuie să mergem impreună, trebuie să ne unim. Vom fi de succes doar dacă dezvoltăm relatii corecte si cu guvernul din Ungaria, cu FIDESZ, cu KDNP, cu partidele in opozitie din Ungaria. Noi dorim să ajutăm si avem nevoie de ajutor, dar această relatie trebuie să fie o relatie de parteneriat. Vă promit un presedinte bun, pentru o Uniune bună", s-a adresat Kelemen participantilor la Congres.


Kelemen Hunor, născut in data de 18 octombrie 1967, in comuna Carta (judeÃul Harghita), a absolvit, in 1993, Universitatea de Stiinte Agricole Cluj, Facultatea de medicină veterinară, iar in anul 1998 - Universitatea Babes-Bolyai, Facultatea de Filosofie.


în perioada 1990 - 1997, a fost redactor la Radio Cluj, emisiunea in limba maghiară, iar intre anii 1993 si 1997 a fost redactor la revista culturală "KORUNK".


Kelemen Hunor este la al treilea mandat consecutiv de deputat de Harghita. Acesta a indeplinit functia de presedinte in Consiliului de coordonare al UDMR in perioada 1999 - 2007, iar din anul 2007 a fost ales presedinte executiv al Uniunii.


Kelemen Hunor a ocupat functia de secretar de stat in Ministerul Culturii in perioada 1997-2000, iar din decembrie 2009 este ministru al Culturii in Guvernul Boc.


El a participat la alegerile prezidentiale din 22 noiembrie 2009, cand a obtinut 3,83% din voturile valabil exprimate.


Potrivit celei mai recente declaratii de avere, din noiembrie 2010, Kelemen Hunor detine o cotă parte dintr-un teren de 292 de metri pătrati in Cluj-Napoca, o cotă parte dintr-o casă de 100 de metri pătrati in acelasi oras, ambele dobandite in 2010 prin cumpărare, precum si un cont bancar de 27.000 de lei.



Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.