Ultima oră

POLITICA:Boc: Nu facem un Cod al Muncii doar pentru sindicate

Ziarul de Vrancea
25 feb 2011 412 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net primul-ministru Emil Boc a negat că ar fi scos sindicalistii din sală la discutiile pe care le-a avut cu reprezentantii patronatelor, retinănd în shimb unele din propunerile sindicatelor pentru eventuale retusuri ale Codului Muncii.

întrebat dacă este adevărat că ar fi scos reprezentantii confederatiilor sindicale de la discutiile cu sindicatele, Boc a răspuns: "Exclus". "Noi am adresat invitatii separate pentru sindicate si patronate pentru că mult timp din intalnirile anterioare a fost luat cu anumite atacuri la persoană intre patronate si sindicate. Azi am vrut să castigăm timp si să fim eficienti. DiscuÃiile cu sindicatele s-au prelungit, au intrat si patronatele in sală, dar nu au intervenit. După ce am terminat, sindicatele au decis să nu rămană la discutiile cu patronatele", a susÃinut premierul.


Primul-ministru a sustinut că intransigenta sindicalistilor in discutiile referitoare la Codul Muncii derivă din faptul că sunt ingrijorati că ar putea să piardă din influenta pe care o aveau pană acum. "Am observat că, din nefericire, in loc ca fundamentul discutiilor să fie concentrat pe prevederi din Codul Muncii care să tină de angajator-angajat, foarte multe discutii sunt concetrate pe drepturile sindicatelor ca atare. Noi nu facem un Cod al Muncii doar pentru sindicate, iar teama sindicatelor că-si pierd influenta la nivel national i-a făcut să fie mai agresivi uneori decat altădată", a spus Boc la finalul discutiilor pe care le-a purtat la sediul Ministerului Muncii.


Pe de altă parte, seful Guvernului s-a declarat dispus să ia in considerare o serie din propunerile sindicatelor referitoare la Cod, propuneri ce vor fi analizate la nivelul Executivului. "Am luat act de o propunere care se referă la procedura delegării si cred că este posibil să acceptăm teza potrivit căreia, in cazul in care prelungirea delegării nu este acceptată de către salariat, refuzul delegării să nu constituie motiv de desfacere a contractului de muncă. Cred că acest lucru poate fi implementat, după cum vom analiza posibilitatea reabilitării de drept după sase luni in cazul in care s-a săvarsit o abatere de o anumită gravitate", a anuntat Boc precizand că mai sunt si alte propuneri ce vor intra in analiză.



Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.