Ultima oră

Braconier impuscat de politie la Slobozia Bradului

Ziarul de Vrancea
22 feb 2011 1595 vizualizări
Barbatul inarmat cu o pusca artizanala se afla pe un fond de vinatoare al Directiei Silvice, in padurea de la Slobozia Bradului u braconierul a fost retinut cu trupe speciale ale Politiei dupa ce a amenintat ca trage, chiar si dupa ce a fost impuscat u se presupune ca cel in cauza ar fi vrut sa impuste caprior u chiar daca in judet au mai fost cazuri de braconaj, in nici unul dintre acestea nu s-a folosit arma pentru a retine autorii u seful Politiei le-a cerut subordonatilor sa nu se expuna pentru ca nu aveau veste antiglont

Focuri de arma si somatii, mai ceva ca in filme. Este chiar modul in care s-au derulat seara trecuta, evenimentele in comuna Slobozia Bradului, cind politistii au fost nevoiti sa traga intr-un braconier care nu s-a supus somatiilor. Barbatul, care din primele informatii se numeste Iulian Filip, are 40 de ani, detinea o arma artizanala si se afla pe un fond de vinatoare la braconaj, in apropierea satului Olareni, din comuna Slobozia Bradului. Chiar si impuscat, barbatul a continuat sa fuga prin padure si sa ameninte ca trage asupra politistilor, care au fost nevoiti sa cheme intariri de la Focsani. "Barbatul a fost surprins la braconaj dar deocamdata nu stim ce a impuscat pentru ca este intuneric iar zona in care a fost localizat este izolata, la circa 2 kilometri de sat. Politistii de la post l-au somat legal, au tras cinci focuri de avertisment si unul in directia individului care a fost ranit superficial in zona fesiera. In tot acest timp, persoana respectiva a amenintat continuu ca trage inspre politisti, conditii in care le-am cerut agentilor sa se retraga pentru ca nu avea sens sa se expuna atit timp cit nu aveau veste antiglont. Chiar si dupa ce a fost impuscat, individul a continuat sa fuga si sa-i ameninte pe politisti. Echipa complexa, deplasata la fata locului, a reusit sa il prinda pe individ iar arma artizanala a fost gasita fragmentata", ne-a declarat comisarul sef Ionel Popescu, seful politiei vrincene. Comisarul sef Vasile Ochean, de la Serviciul Arme, Explozibili si Substante Toxice, a confirmat ca s-a tras asupra individului aflat la braconaj. "A fost gasit in padure si s-a tras asupra sa. Nu este ranit grav", a declarat Vasile Ochean. Braconierul se presupune, conform unor surse din cadrul vinatorilor, ca se afla la vinat de caprior, desi in zona vinatorii de ocazie ma trag si dupa iepuri si mistreti. La fata locului s-a deplasat si o autospeciala a Serviciului Judetean de Ambulanta care, dupa ce i-a acordat primul ajutor, l-a transportat pe ranit la Focsani, la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean Focsani.


Braconierul are antecedente cu arma


Iulian Filip a mai fost implicat in urma cu o luna intr-un incident, dupa cum a declarat edilul comunei. "Pe vremuri, taica-sau a fost vinator, au detinut arma si permis in acest sens dar acum nu mai figurau in evidente. In luna ianuarie, un cetatean din satul Olareni a venit la Primarie si mi-a spus ca Filip a intrat cu arma peste el in casa si a amenintat ca il omoara. L-am chemat a doua zi la Primarie dar mi-a zis ca e om serios si nici gind sa aiba arma, ca sa se dovedeasca acum ca avea", a declarat Valerica Zamfirescu, primarul comunei Slobozia Bradului. In zona se vineaza iepuri si mistreti insa se pare ca Filip ar fi vrut sa impuste caprior. La aceasta specie, sezonul de vinatoare s-a incheiat de la 15 septembrie iar pina la finalul acestei luni mai este deschis la pasari, respectiv la fazan. La celelalte animale cu par, vinatoarea s-a incheiat de la finalul lunii ianuarie. Fondul de vinatoare pe care a fost prins braconierul face parte din cele apartinind Directiei Silvice Focsani, respectiv Ocolului Silvic Dumitresti. Acestea ar putea deveni, de luna viitoare, domenii de vinatoare private, dupa finalizarea licitatiilor aflate in derulare chiar in prezent. Ultimul caz de braconaj a intrat in atentia politistilor in luna august a anului trecut, cind un barbat din Tulnici a fost acuzat ca a folosit in acest sens o carabina fabricata deasemenea artizanal. (S. VRINCEANU, D. CHIRIAC, G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739418 zile, 21 ore, 4 minute, 25 secunde
Felicitari d-lui politist pentru curajul de a se expune unui risc atat de mare pentru cei 1700 lei lunar !
, acum 739418 zile, 21 ore, 4 minute, 25 secunde
bravo militienilor cucuraj......hahahahaha
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.