Ultima oră

ESENTIAL: Ioan Botis: Legea zilierilor ar scoate la suprafata 200.000 de locuri de munca

Ziarul de Vrancea
15 feb 2011 401 vizualizări
Adoptarea Legii "zilierilor" de catre Camera Deputatilor ar scoate la suprafata, din zona muncii la negru, 150-200 de mii de locuri de munca, a declarat, marti, la Parlament, ministrul Muncii, Ioan Botis, transmite Agerpres.

Prezent la Comisia de munca a Camerei Deputatilor, pentru o informare asupra negocierilor cu patronatele si sindicatele pe marginea Codului Muncii si a legilor speciale (Legea patronatelor, a sindicatelor si a conflictelor de munca), ministrul Botis a pledat pentru adoptarea cat mai rapida a legii "zilierilor", proiect de lege supus spre dezbatere si adoptare in Camera Deputatilor.


"As face exact ca Mucius Scaevola, mi-as arde mana dreapta, garantandu-va ca vom crea, daca legea "zilierilor" va trece in Parlament, vom scoate la suprafata cel putin 150-200 de mii de locuri de munca. In fond, prin reglementari minimale putem sa constatam ca avem potential de a creste aceste contracte de munca, purtatoare de contributii. Si este interesul nostru, ca societate, sa avem contributori si nu asistati", a declarat ministrul Ioan Botis, la sedinta Comisiei de munca a deputatilor.


In noiembrie 2010, Senatul a respins reglementarea raporturilor de munca ale zilierilor.



de V.M. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.