Ultima oră

ECONOMIE: Chinezii vor sa construiasca hidrocentrale si drumuri in Romania

Ziarul de Vrancea
15 feb 2011 513 vizualizări
Doua mari companii chineze, China State GRID si Shanghai Construction Group, sunt interesate sa participe la realizarea unor proiecte in parteneriat public in Romania. Domeniile cele mai tentante pentru investitorii chinezi sunt cel energetic si cel al infrastructurii rutiere, potrivit unei informatii transmise de Ministerul Economiei la solicitarea HotNews.ro.

Autoritatile romane par sa-si indrepte atentia catre investitorii chinezi in ceea ce priveste parteneriatele public private. Recent, premierul Emil Boc a invitat oamenii de afaceri chinezi sa investeasca in Romania intr-o serie de proiecte care vor fi realizate in parteneriate public private, precum autostrazile Comarnic-Brasov si Sibiu-Pitesti.​​


"Exista discutii la nivel guvernamental intre cele doua tari in ceea ce priveste implementarea viitoarelor proiecte, companiile chineze aratandu-se interesate de a se implica in realizarea unor proiecte in Romania desfasurate in parteneriat public privat. Companiile chineze China State GRID si Shanghai Constraction Group au fost prezente, in cursul lunii ianuarie 2011, pe piata romaneasca pentru documentare in vederea participarii la realizarea unor proiecte din domeniul energetic si al infrastructurii rutiere", sustine Ministerul Economiei.


* Companiile chineze vor sa se implice in proiecte din domeniul energetic (hidro, termo, solar si eolian), al infrastructurii rutiere, maritime si aviatie, al exploatarii resurselor minerale (carbune, zacaminte feroase si neferoase, etc.), in proiecte pentru protectia mediului (instalatii de desulfurizare, tratarea deseurilor miniere, epurarea apelor reziduale), precum si in proiecte din domeniul agriculturii si zootehniei.


Avantajele pe care le vede Ministerul Economiei: tehnologii si echipamente de buna calitate


"Avantajele pe care le-ar putea aduce participarea companiilor chineze la realizarea unor proiecte romanesti constau, in primul rand, in asigurarea integrala sau partiala a resurselor financiare necesare implementarii proiectelor care pot fi obtinute de la institutii financiar-bancare din R.P.Chineza si, in al doilea rand, in experienta companiilor chineze de a executa proiecte in strainatate, intr-un termen scurt, cu tehnologii si echipamente de buna calitate", precizeaza Ministerul Economiei.


China State GRID este una dintre cele mai mari companii energetice din lume, iar Shanghai Construction Group este una dintre cele mai mari companii de constructii din China.


* Premierul Emil Boc a invitat oamenii de afaceri chinezi sa investeasca in Romania intr-o serie de proiecte care vor fi realizate in parteneriate public private, precum autostrazile Comarnic-Brasov si Sibiu-Pitesti. Oferta a fost lansata in cadrul unei intalniri intre premier si reprezentanti ai statului chinez, cu ocazia noului an chinezesc. Potrivit unor surse participante la eveniment, Emil Boc le-a propus oamenilor de afaceri din China sa investeasca si in hidrocentrale, centuri ocolitoare, aeroporturi, spitale, lucrari de irigatie si in mediu. Premierul le-a mai spus ca usile ministerelor sunt deschise in vederea dezvoltarii unor astfel de parteneriate.





de Claudia Pirvoiu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.