Ultima oră

ESENTIAL:ICCJ judeca marti recursul unui lot de 15 politisti si vamesi de la PTF Siret

Ziarul de Vrancea
15 feb 2011 558 vizualizări
Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) iau in discutie marti recursul unui lot de 15 politisti si lucratori vamali de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret la decizia prin care au fost arestati de Curtea de Apel Bucuresti, scrie Agerpres.

CAB a emis pe 4 februarie mandate de arestare preventiva pentru Anca Elena Agapi, Eugen Manuel Costache, Constantin Bogdan Rurac, Viorel Ruste, Doru Sorin Strugar, Ilie Cozmei, Olivia Alina Mandiuc, Adrian Iuga, Cristian Teodor Nicolovici, Florin Sticlet, Rodica Nichiforiuc, Alexandru Luchian Posmangiu, Gheorghe Neamtu, Romis Vasile Luchean si Constantin Traian Hai.


Potrivit DNA, sumele primite de politistii de la PTF Siret care lucrau intr-o tura, aproximativ 10-12 persoane, variau intre 7.000-8.000 de lei si 20.000-25.000 de lei. DNA sustine ca, in perioada septembrie 2010 - ianuarie 2011, la PTF Siret a fost constituit un grup infractional organizat format din lucratori de politie si lucratori vamali avand ca scop strangerea unor importante sume de bani, sub forma de mita, ca urmare a trecerii cu vederea, nedenuntarii si neconstatarii unor infractiuni sau contraventii comise la trecerea frontierei de stat a Romaniei, fiind vorba in special de tolerarea traficului de tigari.


"Concret, in perioada mentionata, cei 54 de inculpati, in calitate de lucratori de politie la PTF Siret, in baza unei intelegeri prealabile, au pretins, primit ori acceptat, direct sau indirect, in mod repetat, importante sume de bani si bunuri de la persoane care au tranzitat frontiera. Sumele de bani erau luate pentru ca lucratorii de politie sa le permita mituitorilor introducerea in Romania a unor bunuri, in general tigari din Ucraina, peste limita legala admisa", sustin anchetatorii.


De asemenea, in perioada decembrie 2010-ianuarie 2011, Aurel Anea, in calitate de comisar de politie, ar fi pretins, primit ori acceptat, direct sau indirect, in mod repetat, importante sume de bani si bunuri de la politistii de frontiera Posmangiu, Radacina, Strugar si Luchian pentru a trece cu vederea incalcarea legii de catre subordonatii sai.


Potrivit DNA, in aceeasi perioada, comisarul de politie a pretins, primit ori acceptat sume de bani si bunuri si de la cei patru lucratori vamali mentionati, pentru a nu efectua controale asupra modului in care isi indeplinesc acestia atributiile de serviciu.


Procurorii au stabilit ca pentru a trece frontiera cu 30 de cartuse de tigari o persoana ii oferea lucratorului vamal aproximativ 150 de lei drept mita, iar politistului - 50 de lei.




de Carla Dinu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.