Ultima oră

Hotul ziler Curca lucra de zor prin casele vrincenilor

Ziarul de Vrancea
15 feb 2011 582 vizualizări
Un nou dosar penal a ajuns pe rolul instantei focsanene dupa ce procurorii au mai probat un furt savirsit de Ovidiu Curca, un hot de export , venit in judet tocmai din judetul Botosani.

Tinarul de 30 de ani a venit in Vrancea pentru a cauta un loc de munca. Pentru ca munca fizica este grea, Curca a gasit o modalitate mai facila de a face rost de bani. Conform rechizitoriului, in seara de 12 spre 13 noiembrie 2010 a patruns intr-o locuinta din Dumbraveni, de unde a plecat cu un telefon mobil si 350 lei. Tinarul a recunoscut fapta, la fel cum a procedat si in ceea ce priveste alte 14 furturi comise in perioada mai- noiembrie 2010, in special in zona Odobesti. Sperind sa i se piarda urma, barbatul a dat mai multe spargeri si la Cirligele, Jaristea, Bolotesti sau Brosteni. Autorul obisnuia sa ia in special bani dar si obiecte valoroase, pe care le vindea la pret de chilipir. Zilierul Ovidiu Curca actiona dupa un plan bine pus la punct, respectiv mergea in casele pe care le viza sub pretextul ca vrea de munca, cunostea locurile, apoi actiona noaptea sau in lipsa proprietarilor. Barbatul este incarcerat din luna noiembrie, cind a fost propus cu un mandat de arestare pentru 29 de zile care a fost prelungit apoi pina la trimiterea sa in judecata in primul dosar. Din pacate pentru pagubiti, doar o mica parte din prejudiciu a fost recuperata, iar hotul si-a petrecut iarna la caldura, in penitenciar. (G. SAVA)


A venit pe jos in ospetie si a plecat cu masina gazdei


Un barbat din comuna Movilita a ramas fara masina, dupa ce un prieten venit in vizita dintr-un alt judet a plecat cu automobilul familiei. Grigore T. a sesizat Politia despre faptul ca in noaptea de 12/13.02.2011, persoane necunoscute i-au sustras din curtea locuintei o Dacia. în urma verificarilor efectuate, autoturismul a fost gasit abandonat in sant, pe DJ 205 H, in apropierea localitatii. Principalul suspect a fost identificat ca fiind Ionel M., de 19 ani, din comuna bacauana Pirjol. Tinarul a venit in vizita la proprietarul masinii cu o zi inainte si, profitind de neatentia acestuia, i-a furat cheile si apoi autoturismul pentru o scurta si nefericita plimbare, desi nu avea carnet. Acesta va fi cercetat in stare de libertate pentru savirsirea infractiunilor de furt calificat si conducere a unui autoturism fara a poseda permis de sofer. (Dan CHIRIAC)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.