Ultima oră

POLITICA: Varujan Vosganian: Alianta cu PC e pripita, colegii mei s-au simtit stanjeniti cand au citit protocolul

Ziarul de Vrancea
17 ian 2011 405 vizualizări
Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, duminica seara, la Realitatea TV, ca alianta PNL-PC s-ar fi facut intr-un mod pripit, iar protocolul preia in linii marii documentul similar incheiat in trecut cu PD, colegii sai simtindu-se "stanjeniti" cand l-au citit, potrivit Mediafax.

"Am considerat ca aceasta alianta cu PC e o preparativa care nu-si gasea locul. Sunt dispus sa discut de alianta cu PSD, e chestiune de destin national acolo. Insa in legatura cu PC, socotesc ca ne-am pripit, am fost luati pe nepregatire si cred ca argumentele nu sunt foarte temeinice. Colegii mei din PNL s-au simtit stanjeniti atunci cand au dat o lectura minutioasa. De ce? Dat fiind ca aceasta alianta s-a facut grabit, ea a preluat in linii mari protocolul aliantei dintre PNL si PD. Dar atunci era vorba de doua partide in raport de 1,3 la 1. Ori, daca citesti protocolul dintre PNL si PC, ai impresia ca PNL se aliaza cu un partid aflat undeva intre 5% si 10% in sondajele publice", a declarat Varujan Vosganian.


* "Oamenii au nevoie de clarificari. Cred ca facem o greseala daca grabim alianta cu PSD. Acesta trebuie negociata riguros si aprobata prin congres de cele doua partide. Aud de la liderii nostri ca vor sa aprobe prin organisme inferioare, cum ar fi delegatiile permanente. Ar fi o eroare, pentru ca trebuie sa vina cat mai multi membri, sa spuna ce au de spus", a adaugat el.


Varujan Vosganian a votat, alaturi de Calin Popescu Tariceanu, Ludovic Orban si Adriana Saftoiu, impotriva aliantei cu PC, in Delegatia Permanenta a PNL. El spune acum ca, in trecut, a votat si impotriva aliantei DA cu PD.


Liderii PNL si PSD au declarat ca intentioneaza sa incheie o alianta intre cele doua partide pana la inceputul lunii martie.


de Alina Neagu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.