Ultima oră

SPORT:CM handbal masculin-FINAL Romania - Danemarca 30-39/ Prea mici

Ziarul de Vrancea
16 ian 2011 422 vizualizări
Nationala de handbal masculin a Romaniei a reusit din nou sa tina piept doar o repriza unei echipe de clasa si a inregistrat a doua infrangere de la Campionatul Mondial din Suedia. Dupa ce au pierdut cu Croatia, elevii lui Vasile Stanga au cedat cu 30-39 si in fata puternicei echipe a Danemarcei, fiind nevoiti acum sa castige urmatoarele trei meciuri pentru a-si atinge obiectivul: clasarea in primele trei in Grupa C.

Desfasurarea partidei:


Minutul 60 (30-39): Laurentiu Toma inscrie primul sau gol de la acest Mondial: 27-32. Tricolorii trateaza insa prea superficial atacurile, in timp ce danezii sunt insa de neoprit: 27-34. Danemarca se dezlantuie si se duce la noua goluri: 36-27. Doua goluri consecutive ale Romaniei, prin Stamate si Simicu: 29:36. Simicu inscrie golul 30 al romanilor din acest meci: 30-37. Danemarca inscrie de doua ori consecutiv si stabileste scorul final: 39-30.


Marcatorii Romaniei: Toma 1, Stamate 1, Simicu 2


Minutul 50 (26-32): Cu un sfert de ora inainte de finalul partidei, Danemarca stabileste cea mai mare diferenta din acest meci: 28-22, moment in care Vasile Stanga cere time-out. "Ce facem? Am cedat?", isi intreaba retoric Stanga elevii. Dupa minute bune de joc fara gol, Romania marcheaza din nou, prin Muresan: 23-28. Rares Jurca este eliminat si lasa Romania in inferioritate numerica pentru doua minute. Danezii inscriu din sapte metri si dupa un contra-atac perfect se desprind la sapte goluri: 30-23. Fenici inscrie primul sau gol din aceasta partida, dar danezii dau repliza imediat: 31-24. O noua eliminare de doua minute in tabara daneza, dar tricolorii nu profita, Stamate scapand mingea in semicerc. Muresan inscrie doua goluri consecutiv si duce scorul la 26-32.


Marcatorii Romaniei: Muresan 4, Fenici 1


Minutul 40 (21-25): Danezii au primul atac al reprizei secunde si refac diferenta de doua goluri (18-16). Tricolorii raman concentrati pe atac, iar Novanc inscrie un gol superb. Mihai Popescu apara si, pe contra-atac, Florea inscrie al saptelea sau gol din acest meci: 18-18. Doua goluri consecutive ale danezilor, care se desprind din nou la doua goluri. Romanii au noroc la golul lui Jurca, dar raspunsul adversarilor vine rapid. (21-19). Danemarca se duce la trei goluri, iar Muresan este eliminat doua minute. Mikkel Hansen este si el eliminat doua minute si se restabileste egalitatea numerica pe teren. Jurca gaseste un culoar excelent, dar nu are sansa, mingea lovind bara. Dupa sapte minute de joc, danezii se distanteaza pentru prima data la patru goluri: 23-19. Recuperare a tricolorilor si Ghionea inscrie pe contra-atac: 20-23. Muresan marcheaza, dar danezii refac diferenta de patru goluri: 25-21.


Marcatorii Romaniei: Novanc 1, Florea 1, Jurca 1, Ghionea 1, Muresan 1


Minutul 30 (16-17): Tricolorii se precipita in atac, pierd usor mingea si danezii egaleaza la 12. Stanga protesteaza la o decizie a arbitrilor si primeste cartonasul galben. Danezii inscriu al cincilea gol consecutiv si preiau din nou conducerea (13-12). Ghionea egaleaza (13-13), insa Danemarca obtine un sapte metri si inscrie (14-13). Greseala in defensiva a tricolorilor, iar danezii se desprind la doua goluri (15-13). Muresan obtine un sapte metri si o eliminare de 2 minute la un jucator danez. Florea transforma din nou lovitura de pedeapsa (14-15). Tricolorii nu profita de superioritatea numerica, primind doua goluri. O noua eliminare in tabara danezilor, si Stamate inscrie (15-17). Cu 20 de minute inainte de final, Simicu pierde mingea in atac, dar Mihai Popescu apara si tricolorii mai au timp de un contra-atac. Fault al danezilor si Florea transforma lovitura de la 7 metri.


Marcatorii Romaniei: Ghionea 1, Florea 2, Stamate 1


Minutul 20 (12-10): Jurca inscrie din nou si restabileste egalitatea. Jurca si Savenco sunt avertizati cu cartonase galbene, insa tricolorii scapa de eliminare. Danezii trec din nou in avantaj, dar Vali Ghionea reuseste doua goluri consecutive si pune pe tricolori in avantaj: 8-7 in minutul 14. Novanc scoate un sapte metri, iar Florea inscrie din nou. Un contra-atac fulger pentru tricolori, care se desprind la 10-7, moment in care arbitrul danez cere time-out. Danezii inscriu, dar o recuperare a tricolorilor si un contra-atac excelent distanteaza Romania la 4 goluri: 12-8. Danezii se repliaza si se apropie la doua goluri (12-10)


Marcatorii Romaniei: Jurca 1, Ghionea 2, Florea 2, Stamate 1, Simicu 1


Minutul 10 (5-6): Mihai Popescu incepe extraordinar meciul, avand o interventie salvatoare in fata danezilor. Jurca deschide scorul, iar Stamate pune Romania in avantaj de doua goluri. Danezii insa inscriu dupa patru minute de joc si egaleaza la doi dupa ce tricolorii pierd prea usor mingea. Fenici rateaza, iar danezii trec in avantaj dupa un contra-atac fulger. Danezii se dezlantuie si, pe fondul unor greseli prea usoare ale romanilor, se desprind la trei goluri (scor 4-2 in minutul 6), moment in care Vasile Stanga cere time-out. Florea inscrie din sapte metri, insa danezii refac rapid diferenta de doua goluri, surprinzand defensiva romanilor. Novanc isi trece si el numele pe lista marcatorilor, in timp ce Florea inscrie al doilea gol din acest meci (5-6).


Marcatorii Romaniei: Jurca 1, Stamate 1, Florea 2, Novanc 1



Rezultatele inscrie in celelalte doua meciuri ale Grupei:


Serbia - Australia 35-18 (16-8)

Algeria - Croatia 15-26 (11-11)


Clasament Grupa C:


1. Danemarca 4 puncte (+44)

2. Serbia 4 puncte (+18)

3. Croatia 4 puncte (+17)

4. Algeria 0 puncte (-12)

5. Romania 0 puncte (-15)

6. Australia 0 puncte (-35)



de L.A. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.