Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
15 ian 2011 528 vizualizări
Stiri pe scurt

Cu mobilul sub saltea la pirnaie


Un detinut din Penitenciarul Focsani a fost trimis in judecata dupa ce gardienii i-au descoperit in celula, ascuns sub o saltea, un celular. Telefonul a fost confiscat, accesul detinutilor cu mijloace de comunicare in arest fiind interzis. Gheorghe Rusu, de 28 de ani din Casin, judetul Bacau, are de ispasit 15 ani pentru un viol si a fost transferat de la penitenciarul din judetul vecin pe 28 iulie. La urmarirea penala, a declarat ca a detinut telefonul inca de la momentul transferului, insa varianta sa este putin credibila. Anchetatorii cred ca acesta a fost obtinut in momentul in care detinutul s-a deplasat la instanta si cerceteaza si o posibila complicitate. Rusu nu este la prima tentativa de acest gen, fiind sanctionat disciplinar in trecut tot pentru introducerea unui telefon mobil in arest. Incepind insa cu anul trecut, introducerea unui mobil in penitenciar a devenit fapta penala si se sanctioneaza ca atare. Detinutul nu a recunoscut ca l-ar fi primit la Focsani si a continuat sa indice faptul ca l-ar fi avut de la Bacau. (G. SAVA)


58 de patroni odobesteni s-au intilnit cu finantistii


în vederea mediatizarii modificarilor legislative, reprezentantii Fiscului s-au intilnit saptamina aceasta si cu oamenii de afaceri din Odobesti. La intilnirea organizata de catre Directia Generala a Finantelor Publice au participat 58 de contribuabili. "Au fost prezentate prevederile referitoare la retinerea, plata si declararea contributiilor sociale si a impozitului pe venit datorate de catre persoanele mentionate in Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal si HG nr. 1397/2010 pentru aprobarea "Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate", precum si anumite detalii tehnice privind programul informatic necesar completarii si depunerii", informeaza DGFP. Cu acest prilej au fost distribuite pliante referitoare la etapele obtinerii certificatului digital necesar depunerii on-line a declaratiilor fiscale. DGFP organizeaza pe 18 ianuarie 2011, intilniri similare, dupa cum urmeaza: la ora 11.00, la Casa de cultura a orasului Panciu si la ora 14.00, la Casa de cultura Marasesti. (Doina GANEA)


Primaria si-a gasit asistenta


Concursul pentru ocuparea functiei de asistent medical in cabinetele scolare organizat de Primaria Focsani in aceasta saptamina a fost cistigat de Costina Ciubotaru. Desi in aceeasi zi trebuia sa se dea examen si pentru postul de asistent principal, nici un candidat n-a fost interesat de postul respectiv. Potrivit oficialilor municipalitatii, concursul pentru ocuparea postului de asistent medical principal va fi reprogramat. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.